用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4245|主題: 869298

有手推車同bb車真係5好用扶手電梯,腳而家開始瘀左一達!

別墅

國民生產總值:737

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

就係企我前面個女人企5隱,成架手推車連人跌落我到,好彩企佢隔離個男人即刻拉住架車,企我隔離個女人掹住我咋!如果冇佢地,我己經轆左落去

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:41

伯爵府

國民生產總值:17492

回覆:有手推車同bb車真係5好用扶手電梯,腳而家開始瘀左一達!

別墅

國民生產總值:846

哇好慘

水晶宮

國民生產總值:53747

唔係佢地出事,佢地理鬼得你

水晶宮

國民生產總值:64729

樂桃猴年勳章

唔關事都受傷, 真係慘

伯爵府

國民生產總值:18029

我係香港人 發表於 16-10-15 10:02
就係企我前面個女人企5隱,成架手推車連人跌落我到,好彩企佢隔離個男人即刻拉住架車,企我隔離個女人掹住 ...

陰公,其實真係好危險,bb車應該搭電梯,祝早日康復

子爵府

國民生產總值:11136

好慘,見到都覺得好痛
希望快d好翻

男爵府

國民生產總值:6804

vivibabyvivi 發表於 16-10-15 10:09
唔係佢地出事,佢地理鬼得你

講得啱,又唔係佢隻腳

珍珠宮

國民生產總值:48916

育兒性格勳章 畀面勳章

我係香港人 發表於 16-10-15 10:02
就係企我前面個女人企5隱,成架手推車連人跌落我到,好彩企佢隔離個男人即刻拉住架車,企我隔離個女人掹住 ...

翡翠宮

國民生產總值:93900

回覆:有手推車同bb車真係5好用扶手電梯,腳而家開始瘀左一達!

慘!祝早日康復。
我見有人推車一定會等佢地上左,保特距離。
試過一次後面架車成個小朋友碌出來,好彩老公手快即執起個小朋友唔係塊面實花晒。

山豬    發表於 16-10-15 12:04

洋房

國民生產總值:76

回覆樓主:

其實我最憎架喇。啲人會老馮咁架。有意外時就對唔住唔好意思, 咁就算數

別墅

國民生產總值:737

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

回覆樓主:

所以我想講。。。。你地係有權利用扶手電梯,但有事上黎,唔係一句對唔住就算!萬一真係骨牌效應甘,呢個責任邊個負先!!!!!

珍珠宮

國民生產總值:30501

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你冇事麻
感激遇上你~

珍珠宮

國民生產總值:30501

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔止b車,我fd之前比d拖喼人士甩手成個喼向後跌整到佢成個人碌左落扶梯,整傷左尾龍骨,一直要睇物理治療,整傷佢條友一早閃左去
感激遇上你~

伯爵府

國民生產總值:16310

係吖,我有次去個無(emoji)搭地鐵,推BB車,車上又掛了重嘢,可以請職員幫手,佢推車,我抱B,好過去冒險

寶石宮

國民生產總值:326478

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

kiko_mami 發表於 16-10-15 11:53
唔止b車,我fd之前比d拖喼人士甩手成個喼向後跌整到佢成個人碌左落扶梯,整傷左尾龍骨,一直要睇物理治療, ...

仲有買餸車成架反起再跌

公爵府

國民生產總值:27879

公爵府

國民生產總值:28271

回覆樓主:

有次企係我前面個婆婆企唔稳,佢後跌,我即刻頂住佢,好在有個e e幫手,否則我都含頂唔住向後跌,因為婆婆好肥同埋佢好似無晒力噉。

男爵府

國民生產總值:6699

回覆樓主:

希望樓主快d好返,以後見到bb車搭扶手電梯等佢上左先或者落左先,以免意外

男爵府

國民生產總值:5216

總之啲人自己一日未出事有切膚之痛,一日都覺得無野。
樓主你保重,以後唔會貼咁近。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎