自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿女護照11月15日到期,我地今日出發澳門,香港海關話可能入唔到澳門境,澳門要一個月以上有效期

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

黃二少奶 發表於 16-10-15 10:42
阿女護照11月15日到期,我地今日出發澳門,香港海關話可能入唔到澳門境,澳門要一個月以上有效期 :q ...

上次新聞有講,夜消x果隻飯震風俾澳門拒絕入境,返香港後開記招。

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:43

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

第1次聽。。。之前朋友果本過期,入境係叫朋友打去澳門果邊入境問。。果邊話冇問題。。佢地就放行。。最後都入到澳門境

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好好彩呀,澳門個關員勁友善完全冇問題入到境

水晶宮

ryan_mami 發表於 16-10-15 14:56
上次新聞有講,夜消x果隻飯震風俾澳門拒絕入境,返香港後開記招。

香港人唔係用身份證嫁咩?

侯爵府

ryan_mami 發表於 16-10-15 14:56

香港人有香港身份證已經可以出入澳門,佢冇香港身份證?

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我估是十一歲以下的小童

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

黃二少奶 發表於 16-10-16 17:18
香港人唔係用身份證嫁咩?

佢唔見身份証,用臨時身份證加護照。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20150726/bkn-20150726211933580-0726_00862_001.html

水晶宮

回覆樓主:

我覺得我係帶住小朋友先咁好彩,大人難啲

首頁

尾頁

跳至