夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇左兩個post關於老公同朋友去旅行,甘岩我屋企剛剛發生左。好想大家家評一評理!
事源,我老公同佢班朋友由我地未拍拖已經一齊認識,一齊玩。對於我黎講佢地唔止係c6既朋友,我都當佢地係朋友 。
早幾個月前同其中一位閙因小事而閙得不愉快,已經幾個月無搵。我老公都口口聲聲話支持老婆。
有一日,c6話佢班朋友組隊去旅行。咁我當然問佢去唔去,佢話唔去因佢覺得我唔俾。兩個月期間我都有問佢,佢答案都一樣。我問係想俾機會佢自己同我講,我好了解佢知佢一定會去。班朋友期間有見面我都有提但冇人直面回答我,其實我心裡有數。
早一個月,c6同我講朋友出埋佢既行程。不過佢唔會去,之後發生左d事。c6直程話同閙翻既朋友都唔聯絡。
到佢地出發前兩日,c6突然向我發難話我平時有幾差,做得幾唔好。第二日就話朋友出既package,如果佢唔去就大家都無得去。重點係閙翻既朋友都去!!!
我同佢冷戰左幾日,如果平時我一定大吵大鬧。但係今次我好平靜,我對佢好失望。覺得佢對我係傻架,我唔想同佢講野。可能佢覺得返黎哄下就無事,但係我同以往唔一樣,唔想就咁就算,其實我係咪好小氣!!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Mocha0308 發表於 16-10-15 11:49
睇左兩個post關於老公同朋友去旅行,甘岩我屋企剛剛發生左。好想大家家評一評理!
事源,我老公同佢班 ...

你老公之前話唔去,但現在佢個名又在package之內。即係佢其實都話咗比朋友知佢會去?

其實係你定你老公同嗰個朋友鬧翻?

侯爵府

回覆:大家入黎幫手分析下(長)

你老公處事手法低能到呢。。。真係想喊。。。大人大姐做野咁低莊。。佢有無讀過書嫁?你岩既。。。呢挺人才真係唔好同佢認真。。盞激死自己。。不過過左啖氣。。查實呢挺人才都唔會覺得自己有問題。。。係你既問題。。所以嬲一陣咪算囉。。除非你諗住同佢開拖啦。。。

大宅

回覆:RAA 的帖子

應該係朋友訂個陣已經訂埋佢,之後慢慢放风俾我知。不過把口就話無佢份。
係我同朋友閙翻,不過佢話兄弟同老婆,一定撐老婆喇。轉頭同人開開心心去旅行

大宅

引用:你老公處事手法低能到呢。。。真係想喊。。

原帖由 lazywife 於 16-10-15 發表
你老公處事手法低能到呢。。。真係想喊。。。大人大姐做野咁低莊。。佢有無讀過書嫁?你岩既。。。呢挺人才 ...
我係嬲架,所以佢覺得你都嬲咁玩完先算喇。我d 朋友都話你可以點呀,佢都去左玩,自己嬲好唔抵。不過我真係啖氣吞唔落

伯爵府

2024年龍年勳章

Mocha0308 發表於 16-10-15 11:49
事源,我老公同佢班 ...

你一啲都唔小器。我覺得係誠信問題,男人老狗話咗唔去就唔會去。你如果好愛呢個人就無得講,否則都係分開啦呢啲人無前途的。

子爵府

因乜事反面?如果果啲係好朋友其實你老公都好難做,有冇得化解?一班麻甩會覺得你麻煩小氣

whoami?    發表於 16-10-16 00:37

大宅

回覆樓主:

成件事好明顯係有舖排架啦!佢啲朋友一定知,仲要夾埋做戲做足兩個月,真係當你傻婆咁囉!成件事超級過份!佢玩緊果幾日有無聯絡你?

男爵府

畀面勳章

直頭小學雞鋪排。臨出發前扮發爛,咁都得!想去咪一早講lor, 搞埋d 小動作。有得一次就再有下次。

男爵府

樓主冇講重點,好難分析。
單靠樓主資料好似c6好小學雞,但又冇乜可能幾十歲人會甘做,睇黎佢都吾係第一次同朋友去旅行,吏嘜甘做姐。其實樓主做咪因為同佢朋友反面而同c6講過吾比佢去先。

男爵府

个C6係度耍九你啫,由頭都尾都帶你遊花園?我就不會中計嬲好難,佢返回來就到我去了,我EQ㸃都高過佢?

大宅

引用:成件事好明顯係有舖排架啦!佢啲朋友一定知

原帖由 shky 於 16-10-16 發表
成件事好明顯係有舖排架啦!佢啲朋友一定知,仲要夾埋做戲做足兩個月,真係當你傻婆咁囉!成件事超級過份! ...
呢幾日玩除左屋企野講左幾句,其他時間完全無搵我。

大宅

引用:樓主冇講重點,好難分析。單靠樓主資料好似

原帖由 Kristytracy 於 16-10-16 發表
樓主冇講重點,好難分析。
單靠樓主資料好似c6好小學雞,但又冇乜可能幾十歲人會甘做,睇黎佢都吾係第一次 ...
我同佢朋友閙翻係因為好小既事嘈交,覺得唔可以輸俾個女人會好無面。我地每個月都有聚會,自從閙交後佢同所以朋友講淨係唔歡迎我出席

瑪瑙宮

Mocha0308 發表於 16-10-16 12:18
呢幾日玩除左屋企野講左幾句,其他時間完全無搵我。

佢去左幾日? 即係一早同公司攞左假喇, 扮咩佢唔去大家都無得去先去, 点解要咁唔老實, 重有臨走鬧你一歺, 有需要咁樣嗎?

子爵府

日日媽媽 發表於 16-10-16 00:18
因乜事反面?如果果啲係好朋友其實你老公都好難做,有冇得化解?一班麻甩會覺得你麻煩小氣
...

呢個唔係重點。唔應該拉埋嚟講。重點係反就反咗面,老公點處理係好重要。

大宅

引用:Quote:Mocha0308 發表於 16-10-16 12:18 呢

原帖由 Nancy20090615 於 16-10-16 發表
佢去左幾日? 即係一早同公司攞左假喇, 扮咩佢唔去大家都無得去先去, 点解要咁唔老實, 重有臨走鬧你一歺, ...
我老公做野係自己時間,唔使同公司請假。佢去5日,除左必要對話講左幾句 ,佢無同我佢住邊,邊間航空公司,航班資料。我係咩都唔知

大宅

引用:Quote:日日媽媽 發表於 16-10-16 00:18 因

原帖由 月牙兒♡ 於 16-10-16 發表
呢個唔係重點。唔應該拉埋嚟講。重點係反就反咗面,老公點處理係好重要。
...
無錯,佢重要同人去玩。把口係咁玩朋友幾唔岩,轉頭閙我因為要同佢去玩

子爵府

Mocha0308 發表於 16-10-16 18:34
我老公做野係自己時間,唔使同公司請假。佢去5日,除左必要對話講左幾句 ,佢無同我佢住邊,邊間航空公司, ...

朋友同老婆,邊個毀係走一生會喺身邊嘅人? 老公太唔成熟。老婆同朋友鬧翻,點都應該同老婆共進退。係咪要朋友唔要老婆?

大宅

引用:Quote:Mocha0308 發表於 16-10-16 18:34 我

原帖由 月牙兒♡ 於 16-10-16 發表
朋友同老婆,邊個毀係走一生會喺身邊嘅人? 老公太唔成熟。老婆同朋友鬧翻,點都應該同老婆共進退。係咪要 ...
佢揀左朋友,我真係好唔開心

琥珀宮

回覆樓主:

一d都唔小氣,有時d男人真係用佢哋“高智”的邏輯來侮辱女人的智慧

首頁

尾頁

跳至