用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 11|主題: 23581

BB頭髮

洋房

國民生產總值:73

BB出世時頭髮又黑又多..半個月大開始生頭泥..
到左4個月大,我見BB甩頭泥連頭髮都甩埋,所以一次過產光頭,
但過左半個月,有時識長有D唔識長,,頭頂仲成日生粒粒,
有人話係熱氣到頭頂生粒粒敏感,,唔想帶去睇醫生搽藥膏

男爵府

國民生產總值:7868

生粒粒有可能系濕熱引起架~可以帶佢去健康院睇下架~唔好亂搽野。

侯爵府

國民生產總值:23891

我都建議去健康院都問下,睇下點做好~

洋房

國民生產總值:73

問健康院都係叫我有咩事去睇醫生,我就係唔想睇西醫搽咁多藥膏,
已經日日用金銀花+片糖幫BB沖涼,但好得好慢,一日冇用金銀花沖就嚴重返

子爵府

國民生產總值:11973

係咪出汗加埋分泌整到咁..勤啲清潔唔得要睇醫生呀

水晶宮

國民生產總值:61494

頭泥可能系胎毒引起,依家D粒粒,話姐睇中醫調理下,開D藥,煲水洗下。

翡翠宮

國民生產總值:91874

生一粒粒最好睇下醫生喇,自己唔好亂搽嘢

複式洋房

國民生產總值:373

我B一出世都勁多頭髪,發現用二合一沖涼+洗頭,阿B頭髮好蠟,我即刻分開另外用洗頭水洗頭,頭髮即時爽曬!一直keep得好好,頭泥從未有過。

侯爵府

國民生產總值:22343

回覆樓主:

如果多既話建議你都係問下醫生喇,叫佢咪開藥膏,問下用金銀花咁洗得唔得!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎