用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

志趣相投 今日: 191|主題: 6273

靈異事件,有佛教背景請進!

複式洋房

國民生產總值:217

昨晚淩晨我02:30在家一人在廳煲劇中,突然枱面佛歌機自己半夜響起播佛歌 ,我馬上關咗部機。

但現在諗諗下,我之前都見試過留意家中佛機晚上都曾經響過,我以為是家人開啟,但諗諗下家中得我會開佛歌聽,其他人係唔會的。

是否家中有 想聽佛歌呢?

昨晚是最奇怪的,我一個人煲煲下劇半夜響起佛歌。

補充小小:
本人我是會在早上在公司念佛經,好小在家中晚上念的。

有無朋友知道一齊傾下研究一下。

王國熱話
朋友派在彩雲一邨長波樓,有冇Jm可以講吓...
G.129......擴3有無jm預計到幾時可以上樓?
公屋審查完可否拿綠表資格買居屋?
有冇好裝修公司介紹?

複式洋房

國民生產總值:120

qwe591 發表於 16-10-15 13:15
昨晚淩晨我02:30在家一人在廳煲劇中,突然枱面佛歌機自己半夜響起播佛歌, ,我馬上 ...

好有趣既分享,其實唔係有陰陽眼既人唔會答到你既問題!
當時你有冇覺得唔舒服?

複式洋房

micda 發表於 16-10-15 13:50
好有趣既分享,其實唔係有陰陽眼既人唔會答到你既問題!
當時你有冇覺得唔舒服?
...

無嘢喎,仲繼續煲埋套劇,係比佢突然響起嚇一嚇親,但又唔係好驚。

頭先問個仔,原來佢都聽過,我部機自己響,好奇怪!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

國民生產總值:12051

如果是有朋友仔好想聽, 是好事呀, 就由佢開住LOR.
又或者, 你發心為朋友仔念幾本地藏經啦. 你一路念就會明白, 如有朋友仔, 也只是你前世的父母兄弟怨親債主, 在受苦, 因知你有佛緣而來向你求助. 所以你大可以幫佢地. 之後, 佢地因佛經因緣就會離苦升天, 好多會成為你的護法神.

佛教講一切眾生平等, 朋友仔也一樣. 不需要害怕, 一顆心去幫助他們就可以.

不過呢? 好大機會係你部機個掣鬆左, 或沒有關好, 又自己轉大聲左. 邊有咁多朋友仔咁容易做到開機的行動呀, 佢地力量好弱. 當然, 心念好強, 好想好想聽經的朋友仔, 憑心念係可以做到. 咁佢地咁用心, 你更加要幫佢一把啦.

我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

大宅

國民生產總值:3316

qwe591 發表於 16-10-15 13:15
昨晚淩晨我02:30在家一人在廳煲劇中,突然枱面佛歌機自己半夜響起播佛歌, ,我馬上 ...

之前係咪都會係半夜中或特定時間會自動播出來?可能真係有d朋友仔想聽.. 但你本身在家中時,有冇播開唸佛機黎聽? 如果你曾經開過,可能吸引左眾生來聽.....

男爵府

國民生產總值:5361

畀面勳章 2015xmas

有靈異節目嘉賓講過,呢部諗佛經機係畀聽,一路播會吸引好多來聽,你咪當積陰德……

複式洋房

PPKS 發表於 16-10-21 01:49
之前係咪都會係半夜中或特定時間會自動播出來?可能真係有d朋友仔想聽.. 但你本身在家中時,有冇播開唸佛 ...

我通常返工時間係公司播的,在家比較小。

好耐之前試過在家播,但因為有小朋友晚上通知關咗去。

子爵府

國民生產總值:12811

我屋企的電視機仲識自己轉台添......咪就系天氣潮濕LO ?

複式洋房

Haz-mama 發表於 16-10-23 12:59
有靈異節目嘉賓講過,呢部諗佛經機係畀聽,一路播會吸引好多來聽,你咪當積陰德…… ...

之前播到諗緊會唔會有聽,但而家好明顯佢哋 原來真係會嚟聽,但奇就奇在好好耐無係屋企播歌了,通常在公司聽,唔知係唔係屋企附近 佢哋知道我有播開,所以嚟表示想聽歌。

仲有我會間中在公司念地藏經,唔知係唔係佢哋知道我會超道佢哋,所以顯示比我知。

複式洋房

美之選468 發表於 16-10-23 13:20
我屋企的電視機仲識自己轉台添......咪就系天氣潮濕LO ?

有機會係,但比較小呢啲佛歌機

複式洋房

Joy 發表於 16-10-20 09:51
如果是有朋友仔好想聽, 是好事呀, 就由佢開住LOR.
又或者, 你發心為朋友仔念幾本地藏經啦. 你一路念就會明 ...

想請教我部佛機,第一首歌,
六字斷除六道苦難頌。

請問是一首什麼的佛曲,是超道的嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:5361

畀面勳章 2015xmas

qwe591 發表於 16-10-23 13:23
之前播到諗緊會唔會有聽,但而家好明顯佢哋 原來真係會嚟聽,但奇就奇在好好耐無係屋企播歌 ...
都係架,當超度的一種,會有好多來聽架……
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎