用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 311|主題: 56990

[淘寶] 淘寶直送收件資料

複式洋房

國民生產總值:271

想請問直送嘅話,系米可以揀系邊度收件?咁會有咩選擇架?thx

王國熱話
知道老細之前想大肚個陣炒我, 大家會繼續...
阿女反小一先覺得雙職家庭係「白無」!
24小時whatsapp, email, wechat
有冇自僱或家工作嘅媽咪?

伯爵府

國民生產總值:15658

回覆樓主:

細件的話我會揀郵局取,大件的會送去自己工廈地址

複式洋房

bbsau 發表於 16-10-15 14:44
細件的話我會揀郵局取,大件的會送去自己工廈地址

工厦地址系米即系屋企附近嘅工廠區丫?

伯爵府

阿檬豬 發表於 16-10-15 15:31
工厦地址系米即系屋企附近嘅工廠區丫?

咁啱c6喺屋企附近工廈租咗個倉,所以填嗰度收件便不用$30上門費了,郵局又近我屋企少少,所以儘量都郵局取

侯爵府

國民生產總值:23239

樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

阿檬豬 發表於 16-10-15 13:50
想請問直送嘅話,系米可以揀系邊度收件?咁會有咩選擇架?thx

送工商區唔洗收附加費 $30, 所以細件野會揀送去公司。 送住宅區要收多$30, 貨到俾速遞。 有d人屋企無人收件,會揀送7/11 或速遞公司自取。

複式洋房

ChloeMa 發表於 16-10-15 15:40
送工商區唔洗收附加費 $30, 所以細件野會揀送去公司。 送住宅區要收多$30, 貨到俾速遞。 有d人屋企無人 ...

咁送街舖可以嗎?需加附加費嗎?

複式洋房

國民生產總值:464

阿檬豬 發表於 16-10-15 15:49
咁送街舖可以嗎?需加附加費嗎?

街鋪有分係咪住宅架 最好運前問賣家用邊間速遞 然後自己問個間係香港既速遞公司確認先比錢

複式洋房

Li_kitty 發表於 16-10-15 19:03
街鋪有分係咪住宅架 最好運前問賣家用邊間速遞 然後自己問個間係香港既速遞公司確認先比錢
...

好!麻煩哂你

伯爵府

Li_kitty 發表於 16-10-15 19:03
...

淘寶直送似乎只係圓通送

複式洋房

國民生產總值:464

bbsau 發表於 16-10-15 19:32
淘寶直送似乎只係圓通送

問左香港圓通先 再決定
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎