想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我出年年頭,就37歲。試左4個 cycle 都失敗。期間睇中醫,浸腳,跑步,艾肚,做按摩,刮痧,去拜龍母娘娘,用排卵棒,身心都好累,已經好努力,但還是失敗。每次m小姐來,我都忍不住大喊一場,好唔開心和失落。

想問下有冇37歲的jm, 能成功自然懷孕,可以分享下,等我唔好咁灰心,繼續努力。謝謝!

伯爵府

回覆樓主:

我同你1樣,出年年頭就37,我都已經試左幾個cycle,暫時都係無,認真講我已經半放棄狀態,而家唯有一切隨緣

大宅

唔使放棄,再唔得就去睇生育科醫生啦,唔好浪費時間。

大宅

bbbp0712 發表於 16-10-15 17:39
我出年年頭,就37歲。試左4個 cycle 都失敗。期間睇中醫,浸腳,跑步,艾肚,做按摩,刮痧,去拜龍母娘娘, ...

我的年紀大過你,試過小x兩次,本來諗住再唔得就去做ivf,加上辭職,成個人的心情輕鬆晒,其間有去睇中醫調理,有去旅行,又去上興趣班令自己開心,分散注意力,終於成功自然bingo了,BB剛剛出世

JM,放鬆心情吧!太緊張反而唔好

大宅

bbbp0712 發表於 16-10-15 01:39
我出年年頭,就37歲。試左4個 cycle 都失敗。期間睇中醫,浸腳,跑步,艾肚,做按摩,刮痧,去拜龍母娘娘, ...

到!其實4個cycle唔係好長嘅時間,我從兩年幾前開始試,試咗大半年至有咗,點知中咗空心,再隔咗年幾至到而家11週。

你講嗰啲我有啲都有試過,但唔係全部一齊做,我有試過睇中醫,跑步,艾肚,用排卵棒,點知中咗空心,之後放棄咗睇中醫丶艾肚同排卵棒,自己開始食得好健康又做多咗運動,跟住同老公去旅行,返嚟本來要開始iui,仲諗可能自己要同老公兩丁過埋下半世,喺冇先兆下,就自然有咗,仲係孖。

如果睇住自己年齡係會好大壓力,加埋睇住排卵棒,其實好老土講句,我覺得放鬆心情同身體健康係最大嘅原素,希望幫到你同祝你早孕!

大宅

我都係37先有bb,自然試左幾個月就bingo,
不過我同老公一直有做開運動同食維他命,身體都ok。
心情放鬆都重要架我唸,我當初都係唸住有就生,無就算。

珍珠宮

回覆樓主:

我自然懷孕生第2胎時已經38,生第3胎39,有心唔怕遲嘅

大宅

我都係37有第一胎,試左一年諗住放棄點知就中左放鬆心情真係得架,囝囝一歲啦
願主給你健康快樂的童年

侯爵府

回覆樓主:

我37有bb,本身冇食煙冇飲酒但夜瞓,之前一直避孕,因為老公突然想要bb,為左配合佢,試下law,我心態係諗住有就有,冇就冇,點知一次就中左,自然懷孕,而家女女9m大。
我諗用輕鬆既心情會易中D。

我冇用你哋以上既方法(計m,食咩,浸腳),因為唔識,只係順其自然,輕鬆面對,因為係老公想要bb,我配合佢。

別墅

謝謝各 jm 分享,我會去放鬆心情,繼續努力。

男爵府

回覆樓主:

人人都唔同,你問人都冇用,有人40幾都自然到,大前提係身體冇事。

如果你已經檢查過生育相關事項,一切正常,咁可以調理下身體慢慢等自然,但如果你到呢個年紀,有心想生試左一排都未有,又冇檢查下,咁你係咁試就有少少浪費時間,因為萬一有問題,你唔可以及時搵解決方法,要知道年齡係女人最大敵人,有好多jm就係咁等下等下錯過左好多時間

當然,如果你係順其自然,有冇都唔太緊要既咁就冇問題啦

大宅

bbbp0712 發表於 16-10-15 17:39

不如睇下生育醫生幫幫手!雖然我係32歲,但試左一排唔得,最後做iui一次就bingo,好多時未必係你問題,可能係你老公問題!

別墅

love-momo 發表於 16-10-16 14:02
人人都唔同,你問人都冇用,有人40幾都自然到,大前提係身體冇事。

如果你已經檢查過生育相關事項,一切正 ...

我同老公都有做檢查,亦有去聽不育座。我亦只係試左4個 cycle. 諗住如果到出年年中都未能懷孕就會去做 iui / ivf. 我而家係呢度問有冇成功自然受孕例子,可以支持下和鼓勵。如你唔係自然受孕,就唔駛講咁多野la.

別墅

littlepigstar 發表於 16-10-16 14:56
不如睇下生育醫生幫幫手!雖然我係32歲,但試左一排唔得,最後做iui一次就bingo,好多時未必係你問題,可 ...

謝謝你的建議。我都有去聽不育講座。諗住試到出年年中都唔得,就去做 iui / ivf. 你去邊度做 iui? Big thx

大宅

bbbp0712 發表於 16-10-16 15:48
謝謝你的建議。我都有去聽不育講座。諗住試到出年年中都唔得,就去做 iui / ivf. 你去邊度做 iui? Big thx ...

我喺仁安搵董醫生。
如果你有打算見生育醫生,建議你可以book定先,好嘅醫生好多都要等幾個月先有得睇,我之前都係半年前book定董醫生,之後聽好多jm講董醫生已經唔收新症,前幾個月已經book到嘅jm都要等到2017年年中先有得睇,所以你最好book定心儀醫生,如果半年後想睇先book,到時又要等多半年或以上先睇到,咁你又再大一歲了。祝你好快成功

男爵府

bbbp0712 發表於 16-10-16 15:44
我同老公都有做檢查,亦有去聽不育座。我亦只係試左4個 cycle. 諗住如果到出年年中都未能懷孕就會去做 iui ...

我同你同年紀,所以純粹提醒一下者。

我冇咁好彩可以自然中,做左幾次iui同ivf先得,唔知道你有晒計劃,你當我冇講過啦

別墅

littlepigstar 發表於 16-10-16 16:01

上個月去聽仁安生bb 講座,想睇董醫生,可惜董醫生唔收新症了。不過我等 waiting list. 謝謝你

來緊11月10號會去聽免費輔助生育講座。諗緊其他醫生。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bbbp0712 發表於 16-10-16 15:44
我同老公都有做檢查,亦有去聽不育座。我亦只係試左4個 cycle. 諗住如果到出年年中都未能懷孕就會去做 iui ...

其實大家都分享下姐,樓主又吾駛甘講野概。
我都係同你同年,試自然吾成功,以家係董醫生iui 2次都未成功, 年纪大成功機會更加細

別墅

kamkam528 發表於 16-10-16 16:08

其實大家都分享下姐,樓主又吾駛甘講野概。

我知年纪大成功機會更加細,所以已經去左聽不育講座。兩手準備。我已上月想book 董醫生,可惜董醫生已唔收新症

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bbbp0712 發表於 16-10-16 16:15

我知年纪大成功機會更加細,所以已經去左聽不育講座。兩 ...

甘不如book定其他 dr. la,因為吾係立刻有得睇,都要排期㗎,如果早排到的話,睇咗ㄧ次先,可以吾做iui/ivf住㗎,但只少係舊証,萬ㄧ想做就可以快d。
dr tay,dr chan都幾好幾多人睇

又或者,揾過婦科醫生,可以照卵大細,夠大就打破卵針,甘會容易捉到時間,又偏向自然。 ㄧ邊等不育dr,ㄧ邊試

首頁

尾頁

跳至