懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

昨晚生左bb..未過2500g, 加上未打夠b鏈針就生左, bb係箱仔中...雖然係咁, 冇剪就順產, 只有小爆小聯既傷口痛緊~我已經覺得釋放左好多

大宅

Purple_0322 發表於 16-10-31 08:13
昨晚生左bb..未過2500g, 加上未打夠b鏈針就生左, bb係箱仔中...雖然係咁, 冇剪就順產, 只有小爆小聯既傷口 ...

加油,多d休息,有唔明就上bk問下其他媽媽意見,有時間就分享下照顧bb既趣事,呢排開始涼,要著夠暖,好好保養身子

別墅

回覆 Purple_0322 的帖子

BB平安出世了, 好鄧你開心, 媽媽好叻呀!!

你0係邊間生呀? 37W時佢有幫你照所以知道胎水開始唔夠?

記得多D休息, 得閒就同我地分享啦

別墅

回覆樓主:

樓主加油,你已經好叻!

侯爵府

回覆樓主:

多謝大家祝福, 我今日出左院喇,bb因為過輕同黃疸問題留院照燈中, 幸運係生完已經唔洗訓箱, 其他菌既抽血都pass, 好掛住bb, 聽朝返去喂奶同見醫生。

今日的確係醫院有啲抑鬱, 因為我個仔出生得4磅6, 爸爸打黎問點解去左兒童病房, 講起磅數時我突然發脾氣大喊, 搞到見完社工先出院。兒科病房太多比我大粒既bb....但係自己冷靜諗返, 我都見到nicu好多比我仔更worse既bb...自己又因為個bb細, 催生非常快, 又冇爆花咁, 已經應該珍惜。。

事后我都覺得自己唔岩, 希望將來會更加學會接受別人一兩句無心話。

侯爵府

H2C 發表於 16-11-2 11:12
回覆 Purple_0322 的帖子

BB平安出世了, 好鄧你開心, 媽媽好叻呀!!

我係聯合生呀…本身係將軍澳覆診, 27wk肚痛入過院, 之後轉聯合做產檢, 每一次都因為個肚睇落細而幫我照超聲波。。我到30wk一直係中碼, 之後32wk起變左中細碼但仲係安全, 37wk覆診話我胎水唔夠同埋腹圍跌出生長線要催生。。

侯爵府

lokheibaby 發表於 16-11-1 04:33
加油,多d休息,有唔明就上bk問下其他媽媽意見,有時間就分享下照顧bb既趣事,呢排開始涼,要著夠暖,好好 ...

多謝關心呀…出左院真係覺得凍,哈哈…大家都要小心身體

別墅

Purple_0322 發表於 16-11-2 21:35
多謝大家祝福, 我今日出左院喇,bb因為過輕同黃疸問題留院照燈中, 幸運係生完已經唔洗訓箱, 其他菌既抽血都 ...
緊張BB好正常呀, 其實4磅6都OK 呀, 我聽過有D出世唔夠2磅
媽媽你要加油, 注意保暖, 好好坐月, 一齊努力學習做個好媽媽啦

首頁

尾頁

跳至