用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

嬰兒醫護 今日: 32|主題: 75815

初生嬰兒嘔奶,條氣唔順

複式洋房

國民生產總值:294

想生BB熱投 BKXmas勳章

好擔心,而家出世19日,呢幾日飲親都嘔奶,幫佢掃風佢就好似好辛苦咁, 之後條氣好似唔係好順,有啲急,有冇JM可以教我點做此

王國熱話
冬天你會點樣暖身?
你會和小朋友一齊玩Pokemon Go嗎?
由哪位幫BB命名?
你喜歡香港的「冰點」氣溫嗎?

男爵府

國民生產總值:5613

BKXmas勳章

回覆:初生嬰兒嘔奶,條氣唔順

有無返健康院檢查? 到時可以問下d姑娘! 試下每次食奶, 食到一半到, 掃風一次, 之後再食埋, 食完再掃風, 睇下得唔得! 如有問題, 最好問醫生!!

複式洋房

有呀,問親健康院啲醫生都話正常,阿仔又好抗拒我幫佢掃風

大宅

國民生產總值:1557

BKXmas勳章

9292 發表於 16-10-15 19:21
好擔心,而家出世19日,呢幾日飲親都嘔奶,幫佢掃風佢就好似好辛苦咁, 之後條氣好似唔係好順,有啲急,有冇 ...

我女都係咁,仲要嘔左d好似啖咁既奶出黎
已經飲完奶抱耐d佢,抱住都嘔

複式洋房

唉,見到佢喊自己都想喊

複式洋房

國民生產總值:163

BKXmas勳章

我已經係餵人奶,d人話少d風,但我阿b差唔多餐餐都嘔,掃極都掃唔到!好frustrated.

複式洋房

wongkayue 發表於 16-10-18 13:43
我已經係餵人奶,d人話少d風,但我阿b差唔多餐餐都嘔,掃極都掃唔到!好frustrated. ...

Me too, 全人奶

別墅

國民生產總值:533

吸收力勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我女女都勁嘔奶,攪到我勁唔開心
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎