婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今個月老公生日,6299姑仔同姑仔男友正日晚同老公慶生,竟然選擇去打邊爐,因為有得任食任飲,佢地一向都係唔係自助餐就打邊爐放題,原因只有一個,6299鐘意任意狂食…
我知道時已心知不妙,我個五個月既bb 真係唔係好岩去囉,但唔帶b又唔得,又要俾佢地見,已經就左我地点去九龍區食,而家我住香港,佢地住新界,跟本無得再就,算啦,焗帶b去,一去到已經勁大陣味,環境又迫又嘈 ,攞個位差啲連bb連都放唔落,仲要走廊位,頂! 去到bb 瞓左陣,99食到咁上下就想玩b, bb咁岩又瞓醒,我99一手就要抱,大佬丫! 你食完野唔抹咀,咀再仲有食物喺度,剝完蝦唔洗手去抱b, 我見到就叫老公出聲叫99去洗手,老公搶番b抱,洗完手先肯俾番佢,跟住bb 俾佢抱左唔夠一分鐘就即喊認人,佢知bb認人,一喊就叫我抱番,停左喊又抱番自己玩,當bb係玩具咁,bb又喊番,老公又出手搶番黎抱住氹b,鬼叫你好日都唔願黎探b 一次咩,見到你梗係喊啦,你仲好意思明知我老公要番工都叫我自己一個帶b由柴灣去天水圍俾你見,我仲忙過你,你又唔係唔行得走得,你都唔肯黎一次,bb唔認得你好正常丫
食完邊爐,bb 個身又一陣味,又俾佢地玩到謝晒,我仲同bb 沖多次涼,辛苦果個又係我,我同老公講,如果唔係你生日,真係無下次丫!

大宅

回覆樓主:

帶小朋友出街食飯真係幾辛苦,起碼到4,5歲先叫好啲。。。。

大宅

回覆:呻呻呻

其實妳老公冇選擇同妳地食
妳地可以唔去的

Jolin_Yuen    發表於 16-10-18 17:38

侯爵府

上年我老公生日都係食打邊爐不過環境好好果d。如果唔想帶b出去,可以選擇唔去,等佢地一家慶祝飽佢,第二日再同老公靜靜地食多餐

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

好正常架喎...
老人家成日黎..又話佢好成日黎...
小黎...點解你帶俾佢見...????

侯爵府

其實你老公生日,如果佢開聲唔想去打邊爐,我諗都冇內會堅持一定要去掛,點解你老公唔出聲
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

老公生日,當然同媽媽食啦,生日係記念呀媽生仔:mother:
地點上,老公可以有主見啲
like 自助餐&打邊爐任食,咁老公book 間自助餐就解決到
酒店啲位會好坐啲,又無咁大油煙
老公就是要做好平衡長輩及老婆仔女的角色

首頁

尾頁

跳至