用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 117|主題: 89156

辭職問題 >.<

別墅

國民生產總值:575

新工返左2個幾月,未過試用期。
離職要7日通知
而家有左,想星期1<10月17日>返工就辭職,只想返到星期5 可以嗎?
咁我係咪要賠2日錢比佢?
星期1當通知日嗎?定星期二先計?
賠2日定3日?

請各位姐妹解答

大宅

國民生產總值:1612

纖纖玉手 發表於 16-10-15 19:51
離職要7日通知
而家有左,想星期1<10月17日>返工就辭職,只想返到星期5 ...
不如返埋佢啦,都係多2-3日啫。

別墅

AAV 發表於 16-10-15 21:03
不如返埋佢啦,都係多2-3日啫。

因為公司有人吸煙。
而家返工一有人吸煙都好想嘔,唔返得啦。

希望有人解答

別墅

國民生產總值:816

離職要7日通知
而家有左,想星期1<10月17日>返工就辭職,只想返到星期5 ...

俾完resign letter, 請SL, 一日二手煙都唔好吸。

別墅

Fiona919 發表於 16-10-15 21:14
俾完resign letter, 請SL, 一日二手煙都唔好吸。

因為都考慮到好黎好去。
而且有同事已經請左大假。
所以我先想幫手頂埋下星期。
原先都唔想走。
點知高層愈食愈過份,帶壞埋其他男同事一齊係房食。
我都係呢個星期先感覺強烈想嘔。

別墅

國民生產總值:816

纖纖玉手 發表於 16-10-15 21:20
因為都考慮到好黎好去。
而且有同事已經請左大假。
所以我先想幫手頂埋下星期。

呀b緊要呀!

別墅

回覆樓主:

有人知嗎

男爵府

國民生產總值:9293

畀面勳章

纖纖玉手 發表於 16-10-16 15:41
有人知嗎

不如直接問公司hr啦,唔得咪賠2,3日$走囉

大宅

國民生產總值:1161

離職要7日通知

如果你本身公司係月薪返5天工作,你星期一通知,星期六日係不用補$比公司既,你本來星期六日係有薪金既休息日

大宅

國民生產總值:3107

離職要7日通知

報控煙辦,高層都唔可以在公司吸煙
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎