樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

子爵府

我也想知,小巴供應密嗎?尢其上下班時間

禁止訪問

侯爵府

向山會否好濕?或向街會否好嘈?

男爵府

smiletigger 發表於 16-12-3 09:19

向山多蚊,向環保大道多塵,要自己取舍。

男爵府

好媽媽勳章

如果當日空氣指數好差,邊度都差。但峻瀅近山,空氣係比市區好。向山向泳池都有蚊,我地有用蚊網。向南單位夏天都有風,比之前間屋開少左冷氣。交通購物冇坑口寶琳咁方便,我而家習慣星期六日去勁買,街市去坑口厚德,有小巴到街市門口。平時好靜,最嘈係消防車、救護車嘅beeblu聲,而家都聽慣左。

男爵府

好媽媽勳章

Daeng 發表於 16-12-3 09:42
向山多蚊,向環保大道多塵,要自己取舍。

我住嘅單位向泳池,望到環保大道,就算之前峻2起緊,都唔算大塵。近山多蚊就真,只可以安蚊網。

男爵府

好媽媽勳章

仲有,我上年搬入,过左一個極濕嘅春天。但我家人住港島東都濕,所以冇比較。但近山正常係濕啲。

侯爵府

望環保大道應該係東面較多日光照到,應該無咁濕,依家有鋼沙廠地盤,唔知幾時起好,景觀唔知擋幾多。
隔咗環保大道,路程距地鐵都差8至10分鐘,但樓價同首都唔差好多,心大心細緊

男爵府

smiletigger 發表於 16-12-5 22:07
望環保大道應該係東面較多日光照到,應該無咁濕,依家有鋼沙廠地盤,唔知幾時起好,景觀唔知擋幾多。
隔咗 ...

始終日出公園、商場、動感公園等資源都集中康城嗰邊,除非你好鍾意峻瀅1期嗰大泳池,否則我都會揀首都。

首頁

尾頁

跳至