用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1433|主題: 869611

K1 面試撞晒時間  

侯爵府

國民生產總值:23239

我嘅心水都係以屋企附近為主,報左7間,初時老公仲話我誇張,而家收到面試信,有4間已經撞晒日期同時間了,仲諗緊去邊間in好,間間口啤都差唔多,煩惱

珍珠宮

國民生產總值:44142

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2015xmas

死啦! 我報得3間, 已知2間撞左期, 第3間未通知

wcpcelia    發表於 16-10-16 08:02

珍珠宮

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2015xmas

樓主係咪11月5號?

珍珠宮

國民生產總值:32467

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆:K1 面試撞晒時間

我都報左5間

4間撞左5/11, 時間未知

但可能撞晒朝早

侯爵府

blackberry 發表於 16-10-15 20:35
樓主係咪11月5號?

係呀,11月5號11點有3間,11點半1間
雖然同區但半小時都趕唔到啦

有冇有經驗媽媽可以分享下?應該點揀好

侯爵府

Sallyb1a 發表於 16-10-15 20:40
我都報左5間

4間撞左5/11, 時間未知

我11月5號有一間9點,三間11點,一間11點半,要取捨

珍珠宮

Lovelovebear 發表於 16-10-15 20:41
係呀,11月5號11點有3間,11點半1間
雖然同區但半小時都趕唔到啦
我又係5號11點幾

翡翠宮

國民生產總值:88804

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

我報5間,3間唔一樣日子,
2間未知。

翡翠宮

國民生產總值:88804

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

Lovelovebear 發表於 16-10-15 20:42
我11月5號有一間9點,三間11點,一間11點半,要取捨

選心儀,小朋友鍾意,個間面試先。
其他為有改時間,
有人話改時間扣分,
改病假。

侯爵府

國民生產總值:23251

樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Lovelovebear 發表於 16-10-15 20:32
我嘅心水都係以屋企附近為主,報左7間,初時老公仲話我誇張,而家收到面試信,有4間已經撞晒日期同時間了, ...

尊登㗎,年年都撞到暈

公爵府

國民生產總值:25578

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你最鐘意嗰間就in嗰間囉,我囡舊年都有撞呀,5間撞2間,即係我in左4間,最後4間都收,所以睇你自己心水囉

子爵府

國民生產總值:10112

2015xmas

Lovelovebear 發表於 16-10-15 20:32
我嘅心水都係以屋企附近為主,報左7間,初時老公仲話我誇張,而家收到面試信,有4間已經撞晒日期同時間了, ...

我報咗5間, 得一間有通知咋,都係11月5日

心儀個2間未有時間

男爵府

國民生產總值:5956

BK Milk勳章

報咁多做乜,有d小朋友只會愈考愈差。要留意他們的作息時間
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

男爵府

國民生產總值:5198

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章 2015xmas

mrschan923 發表於 16-10-15 23:26
報咁多做乜,有d小朋友只會愈考愈差。要留意他們的作息時間

唔好咁老定,我上年報左11間,只得三間去到....,好彩有收到我地

我眼見有媽媽報得幾間冇一間收,要左騰右騰最後差唔多開學先有間勁遠又冇校車既學校收

如果細b,或者冇讀pn班真係要報多幾間同in多幾間

侯爵府

julieko 發表於 16-10-15 23:48
唔好咁老定,我上年報左11間,只得三間去到....,好彩有收到我地

我眼見有媽媽報得幾間冇一間收,要左騰 ...

係呀,我朋友上年就係報得3間,結果2間撞時間,最後in 2間不過no offer,要周圍再搵學校,所以今年到我,我寧願報多幾間,到時再慢慢揀…… (我仔仲要係9月B)

琥珀宮

國民生產總值:198686

畀面勳章 環保接龍勳章 2015xmas

到小學時,你要分開報名時間去交表,唔好一開始報名就第一時間去交表,因為都係嗰幾日面試的,你要將最心儀嗰幾間分開第一日,中間日子同最後日子去交表,因為佢地會根據交表時間去安排一個時間比你的,係面試班老師教,我試過,的確好似係,所以我仔小一面試冇撞時間。

大宅

國民生產總值:2677

回覆樓主:

冇計,啲學校要11月第一個星期6面試,準備11月尾出信比收既學生,然後12月頭等啲家長通知讀唔讀,然後再call waiting..最後又準備1月註冊

大宅

國民生產總值:2573

回覆:K1 面試撞晒時間

個個都係上午?其實有無下午in啦?

大宅

國民生產總值:3306

回覆樓主:

上年返playgroup識的有位媽媽一日in了五間,佢話同區,趕到甩轆。

我只係諗,in咁多間小朋友一定好攰, 表現都未必好。

大宅

國民生產總值:1592

先生小姐 發表於 16-10-16 00:11
個個都係上午?其實有無下午in啦?

我有in上午2間下午1間,岩岩好!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎