論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

批哂visa, 工人玩失蹤唔黎,而家要揀第二個,又要等....

湊初生BB 係咪冇人肯做?
BB 1月出世,其實只湊半日,我返工返part time, 奶奶又會過來幫手,夜晚BB 係我房,但滿3個月同返工人同房。呢d 條件使唔使寫埋張約度?

大宅

回覆樓主:

我請海外菲,第一次來香港個種。約寫明湊nb, 一早諗好bb夜晚會同我訓,而我媽來幫我坐月,唔會過夜,但agent都叫我約度寫明會同bb同婆婆同房,家庭成員落埋婆婆名,話寫定好,以免第日我想bb跟佢訓佢會唔like, 同俾定心理準備婆婆會成日出現。

大宅

fmf903 發表於 16-10-15 21:28
批哂visa, 工人玩失蹤唔黎,而家要揀第二個,又要等....

我同事1NB, 1兩歳,都請到本地兩年完約菲,比最低工資。

男爵府

係極難請,我家仲要多一個大仔。結果我要請兩個月陪月再加我媽黎幫手三個月才請到人來做(到時bb已五個月不算new born).

禁止訪問

大宅

唔係呀, 我都請左, 不過11月先返工.. 我仲有個3歲既

男爵府

希望只係唔好彩!琴日搵個一個新工人,即刻入紙,希望趕到生之前到。

大宅

我都請左(佢有湊NB經驗的),我係TWINS NB. 講電話時,佢一聽到係TWINS,o係度"咔咔"笑,跟住話冇問題. 雖然佢未到,但已sign左contract,我諗佢唔會甩底掛.
請工人,都係講彩數

複式洋房

我工人肯湊nb twins, 海外菲。

首頁

尾頁

跳至