用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 9|主題: 24233

超憎飯後食零食

複式洋房

國民生產總值:354

同99 62同住,99好鐘意食飯後冇幾耐就食零食,而且仲食好多樣,細女一見就要跟住食,不受控制,我唔俾佢就大哭,其實99都知我一直都係唔俾2個女飯後食嘢嘅,而且仲喺冇益嘅垃圾食品,但係佢依然我行我素,唔會避開食,我呢頭唔俾,佢個頭仲遞埋俾阿囡,好似同你作對咁,真係激C!

王國熱話
大家有冇緊緻產品介紹?c6話我殘咗好多,...
去水腫腳做咩好
有無jm用過COSME DECORTE 呢個牌子護膚品?
改善凹凸洞

水晶宮

國民生產總值:52906

回覆樓主:

你咪自己抱走個女囉
有乜可能吾比人食

複式洋房

mini1204 發表於 16-10-15 23:01
你咪自己抱走個女囉
有乜可能吾比人食

佢食我冇意見,而且我都抱住個女由得佢哭,但99仲遞嘢過黎,而且佢喺可以從飯後食到瞓覺前(11、12點瞓)咁小朋友都會早瞓,我只喺想佢適當避下,或者遲少少等小朋友睡著先食!

男爵府

國民生產總值:8057

一齊住好難解決

別墅

國民生產總值:995

真大鑊 啲老人家嘅思維真係 搞唔掂

伯爵府

國民生產總值:19270

sammy-karen 發表於 16-10-16 00:52
真大鑊 啲老人家嘅思維真係 搞唔掂

甘又唔係,我都好鐘意飯後零食,唔食唔安樂,尤其是睡前再食下野就超滿足
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

洋房

國民生產總值:66

mwmyway 發表於 16-10-16 01:05
甘又唔係,我都好鐘意飯後零食,唔食唔安樂,尤其是睡前再食下野就超滿足
...

我老公都好鐘意食零食的,不過我習慣左,如果阿仔無唔舒服,我會比小小佢食(4歲),如果佢唔舒服就話,等你好返先可以食

水晶宮

國民生產總值:52125

BK Milk勳章

mini1204 發表於 16-10-15 23:01
你咪自己抱走個女囉
有乜可能吾比人食

我食零食
个仔無得食
都吾會嘈
我前日先响个仔面前食雪糕

男爵府

國民生產總值:6110

回覆:924598741 的帖子

有冇直接話佢?

男爵府

國民生產總值:8549

2015xmas

回覆:超憎飯後食零食

一齊住冇得話人,唯有管自己個女,喊咪尤得佢喊

複式洋房

littledot 發表於 16-10-16 03:32
有冇直接話佢?

唔會話佢,但會喝個女,佢都有眼睇,次次個女喊哂口,佢都係咁食,所以話佢冇意思!

男爵府

國民生產總值:6110

引用:Quote:littledot 發表於 16-10-16 03:32 有

原帖由 924598741 於 16-10-16 發表
唔會話佢,但會喝個女,佢都有眼睇,次次個女喊哂口,佢都係咁食,所以話佢冇意思!
...
唔係,佢食你冇得話佢,但係會話佢唔好遞過嚟引個女

別墅

國民生產總值:751

回覆樓主:

其實我比較prefer飯後先食零食(但要食夠應食既份量,同埋唔可以食得太多太長時間拉),因為分開多次進食,對牙齒唔好

複式洋房

caterpillarbean 發表於 16-10-16 15:15
其實我比較prefer飯後先食零食(但要食夠應食既份量,同埋唔可以食得太多太長時間拉),因為分開多次進食, ...

我比較注重健康,所以自身飯後唔會再食任何嘢,而且平時都非常少食零食!

別墅

國民生產總值:751

924598741 發表於 16-10-16 15:52
我比較注重健康,所以自身飯後唔會再食任何嘢,而且平時都非常少食零食!
...

明白,樓主妳呢個生活習慣固然係最好,但你地同埋一齊住,大人就話啫,小朋友難免沾染到爺爺嫲嫲既習性,仲要係‘食零食',我係妳既話,一係認真諗辦法搬,一係自己調節一下(99方面妳控制唔得幾多架拉,唯有管自己既小朋友架jar, 可能俾佢食但要set規矩),唔係就成日家嘈屋閉仲影響小朋友拉

大宅

國民生產總值:4956

924598741 發表於 16-10-15 22:30
同99 62同住,99好鐘意食飯後冇幾耐就食零食,而且仲食好多樣,細女一見就要跟住食,不受控制,我唔俾佢就 ...

佢唔會避,亦冇可能要求佢避。你見佢一拎零食出黎,就同女入房囉。

複式洋房

Happybabyhbb 發表於 16-10-17 18:28
佢唔會避,亦冇可能要求佢避。你見佢一拎零食出黎,就同女入房囉。

就係睇唔切,而且佢一食開就唔停口,我都幾佩服!

大宅

國民生產總值:1444

如你好為自己個女著想,搬走唔好一齊食飯啦。真係唔健康。

複式洋房

wheredinosaur 發表於 16-10-17 19:26
如你好為自己個女著想,搬走唔好一齊食飯啦。真係唔健康。

暫時冇呢個能力

子爵府

國民生產總值:14849

回覆樓主:

避唔到架,學校都會派。教女未問過你唔準食囉。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎