用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

家庭理財 今日: 27|主題: 36245

想做活期存款,請問大家知唔知最好中信銀行呢,請大家幫幫手

大宅

國民生產總值:2303

王國熱話
^0^相聚一刻談天室Part29^0^
佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講...
有冇美劇推介?
牛棚吹水站~離開這一刻感覺不會忘記~part12...

大宅

國民生產總值:2027

lkolks 發表於 16-10-15 23:02

你想問咩嘢?

大宅

活期存款利率,唔該

大宅

國民生產總值:2027

回覆樓主:

我無中信戶口,要等其他人幫手答。

子爵府

國民生產總值:10599

lkolks 發表於 16-10-23 22:57
活期存款利率,唔該

活期叫儲蓄,定期叫存款。

活期就差不多間間一樣,因為冇息。

伯爵府

國民生產總值:15383

2015xmas

活期都無息咁濟....間間差不多, 差在有無最底存款要求。

翡翠宮

國民生產總值:95771

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:活期都無息咁濟....間間差不多, 差在有無

原帖由 xi_belle 於 16-11-04 發表
活期都無息咁濟....間間差不多, 差在有無最底存款要求。
x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

國民生產總值:6326

熱血勳章 爸B勳章

活期. 最好係去開個出糧戶口.....咁個活期就會高D.

例如, CITIBANK. 0.25-0.8%
大新0.5-2%

詳情可以問銀行, 呢兩間係可以自己做SI 入錢當出糧....SI做法可以問返銀行.

大宅

唔該哂大家

男爵府

國民生產總值:5922

lkolks 發表於 16-10-15 23:02

大新360出糧戶口應該係最高息既活期。。

大宅

kazakaza 發表於 16-11-9 04:50
大新360出糧戶口應該係最高息既活期。。

唔該哂大家

複式洋房

國民生產總值:278

kawan1117 發表於 16-11-5 12:53
活期. 最好係去開個出糧戶口.....咁個活期就會高D.

例如, CITIBANK. 0.25-0.8%

si既收費係咪睇返不同銀行定係免費??thanks

伯爵府

國民生產總值:18360

明天你好 發表於 16-11-21 19:10
si既收費係咪睇返不同銀行定係免費??thanks

係,我用hsbc係免費
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎