用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

在職媽媽 今日: 57|主題: 27606

job interview -2nd in 去唔去?

大宅

國民生產總值:1034

上星期in咗份工,in完之後覺得job nature 唔係自己太鍾意,加上其實呢份工要有會計司牌,但我未有,仍努力考試中,其實我唔太有信心考到,老實講,想顧住小朋友功課先,加上interview 時HR 又串我英文唔好,話我部門老闆是外國人,宜家有2nd in 你地去唔去?我concern 英文,我冇乜信心,同將來考唔到試係公司日子難過!仲有我覺得呢間公司因為年尾又等人用,所以先in我,因為我大約一個月前apply 呢份工。我屋企人包括老公各持意見。唉!我覺得好煩!想呻下....

王國熱話
fujifilm 邊部好, 新手...
執相已成習慣
玩PS改圖
解像度問題

大宅

國民生產總值:4518

2015xmas 畀面勳章

回覆:job interview -2nd in 去唔去?

無信心就唔好去,尤其咁專業嘅工。

子爵府

國民生產總值:10972

回覆樓主:

唔去,咁情況做到都唔開心

伯爵府

國民生產總值:19601

hunglolo 發表於 16-10-15 23:16
上星期in咗份工,in完之後覺得job nature 唔係自己太鍾意,加上其實呢份工要有會計司牌,但我未有,仍努力 ...

In就去, 請先考慮做唔做

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

國民生產總值:6042

回覆樓主:

講英文都係習慣嚟 講講下都有 我而家份工基本上全普通話溝通 初初一兩個月都唔多習慣 但後來已經好流利 如果佢比到好人工 又支持你考牌嘅 點解唔in 佢請再算啦

珍珠宮

國民生產總值:42263

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大家都係搵水泡,如真係明知唔夠班。佢都叫你 2nd in, 會去,試下無妨

男爵府

國民生產總值:5198

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章 2015xmas

回覆樓主:

唔想咪唔好去囉

琥珀宮

國民生產總值:182748

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

上星期in咗份工,in完之後覺得job nature 唔係自己太鍾意,加上其實呢份工要有會計司牌,但我未有,仍努力 ...

唔想做就算啦.

PS: 你而家是不是待業, 定轉二?

複式洋房

國民生產總值:475

回覆樓主:

我生完之後已經無考。。想專注個小朋友度,無心機亦無時間溫習, 唉,我仲諗緊考唔考

大宅

國民生產總值:1167

我唔會去,對自己無信心加上壓力都幾大。

伯爵府

國民生產總值:19503

回覆樓主:

去見識下。有offer 先再谂。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

國民生產總值:5718

如果不是direct report 比鬼佬, 又唔駛怕wor!
公司大唔大? 工作範圍攪得惦最緊要, 2nd in 埋先上來報喜, 我地再拆招。 有offer 唔容易, support 你!

子爵府

國民生產總值:14300

畀面勳章

見識下
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎