用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 45|主題: 117520

[其他] 買旅保,邊間好,跟團買嘅好唔好

伯爵府

國民生產總值:16699

將會跟東x遊去日本,佢哋旅行保好唔好?還是自己買其他好?一家人去應點買好?

王國熱話
各位泵媽,handsfree值得買嘛?
餵母乳,可唔可以食中藥?
BB蠶豆症可以飲mother milk 茶嗎?
優合8004/8016邊款好啲呀?

禁止訪問

國民生產總值:1695

別墅

國民生產總值:722

emilylam 發表於 16-10-15 23:28
將會跟東x遊去日本,佢哋旅行保好唔好?還是自己買其他好?一家人去應點買好? ...

跟團保險好似貴過自己買,不防先格價。我以前跟團就一定跟買埋,因為果時未興上網

珍珠宮

國民生產總值:41125

emilylam 發表於 16-10-15 23:28
將會跟東x遊去日本,佢哋旅行保好唔好?還是自己買其他好?一家人去應點買好? ...

應該問旅行社拎張旅行保險單張條款睇下, 然後再上網搵其他保險公司, 比較下。 因為凈係保額唔同收費已經唔同。 係無任何資料提供下, 唔可以話邊間好邊間唔好。

男爵府

國民生產總值:8868

babysweetbaby 發表於 16-10-16 07:40
跟團保險好似貴過自己買,不防先格價。我以前跟團就一定跟買埋,因為果時未興上網
...

同意
同埋touch wood有乜事 一係就一齊唔保 好過得自己搞仲煩

伯爵府

國民生產總值:16699

即係旅行社貴d?係咪有隻家庭保? 藍十字保地震嗎?

寶石宮

國民生產總值:300264

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

一定要買, 出面買定幫佢買, 睇返條款受保範圍啦

大宅

國民生產總值:2762

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

唔係間間都保手提電話的., 你留意番. 我做BROKER, 通常幫客買第一樣我就問呢個問題. 如果要保. 可以睇下AXA或者CHUBB... 又睇下你係家庭PLAN定個人...有D免費包小朋友.有需要可以PM我再問.

禁止訪問

國民生產總值:1951

珍珠宮

國民生產總值:34686

畀面勳章 環保接龍勳章

emilylam 發表於 16-10-17 01:01
即係旅行社貴d?係咪有隻家庭保? 藍十字保地震嗎?
要自己睇條款,不過幫團買有到好,
如果出乜意外,領隊要幫你聯絡同攪掂曬,
如果係自己買,
有可能佢會叫你自己打電話番香港求救

水晶宮

國民生產總值:72335

引用:將會跟東x遊去日本,佢哋旅行保好唔好

原帖由 emilylam 於 16-10-15 發表
我跟長線團就多數幫旅行社買埋 ,雖然貴少少 ,但安排會好好快。因為試過去俄羅斯,團友跌傷腳,領導一call返公司搵,就好快比到資料去當地醫院,自由行就自己買。

禁止訪問

國民生產總值:1592

禁止訪問

國民生產總值:1951

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎