用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 86|主題: 122454

[日本] 去大阪坐咩航空好?

伯爵府

國民生產總值:17243

BKXmas勳章

香港航空和國泰,有jm坐過嗎?邊個穩定d?機好d?餐好唔好食無所謂...

另外國泰係咪有架機要停台灣一個鐘?唔係直飛日本?

王國熱話
擴4⋯⋯等到癲⋯!
恩恤安置
擴3 G1312有得審查 各位留意
天倫樂幾時可以上樓

寶石宮

國民生產總值:331816

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

邊方面穩定d?
沒有吃飛機餐
我覺得停一停台灣好浪費時間

伯爵府

BKXmas勳章

邊架機飛得穩定d?

男爵府

國民生產總值:5206

2017勳章 BKXmas勳章

emilylam 發表於 16-10-16 01:00
邊架機飛得穩定d?

我諗差不多

伯爵府

國民生產總值:16926

BKXmas勳章

回覆樓主:

cx某幾班要在台北停一停,亦有直航機
自煮有快樂

伯爵府

國民生產總值:17473

BKXmas勳章

回覆樓主:

上星期坐過HongKong Airline, 除了回程冇電視仔,其他好好。

暑假坐過Hong Kong express。

其實睇價錢,直航3個多鐘,坐咩航空冇所謂,暑假或多假期價錢同平時差好遠。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

國民生產總值:1381

BKXmas勳章

去大阪直航,傳統航空及廉航各有 3-4 間:
惡哂航空:AirBus A330 或 Boeing 777 大機,航班最多,價錢最貴,服務最差,面口最黑

ANA : 只有午去早返一班機,時間麻麻,一般用 Boeing 763 中型客機,服務最好,價錢係惡哂 80-90% 左右

印度航空:一星期只有四日有航班,早去午返,用新機 Boeing 787 大機,服務冇特別,價錢大約係惡哂的 50-70% 左右

香港航空:大機 A330 及 細機 A320 都有用,視乎客量,一日一班機,價錢飄忽,有時好平,有時好貴.

廉航有三間,全部係 A320 或 Boeing 737 單通道細機. 可以買單程,A 公司去 B 公司返.

最多航班係 HKExpress, 一日有 4-5 班,

樂桃 Peach Air 一日有 1-2 班機,其中一班係凌晨機.

Jetstar 一日一班,夜去午返.

最後 ... 航程中是否穩定,同機型大小無必然關係.

男爵府

國民生產總值:6372

BKXmas勳章

clubman1800 發表於 16-10-16 12:11
惡哂航空:AirBus A330 或 Boeing 777 大機,航班最多,價錢最貴 ...

good佩服、佩服

男爵府

國民生產總值:5035

畀面勳章 BKXmas勳章

clubman1800 發表於 16-10-16 12:11
惡哂航空:AirBus A330 或 Boeing 777 大機,航班最多,價錢最貴 ...

答得非常詳盡,貼晒題

禁止訪問

國民生產總值:2792

BKXmas勳章

伯爵府

BKXmas勳章

惡哂航空:AirBus A330 或 Boeing 777 大機,航班最多,價錢最貴 ...穩唔穩應該同機師手勢吧?

寶石宮

國民生產總值:305011

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

其實睇價錢啦, 廉航冇promo既話, 計埋行李都未必平好多(如果勁shopping既話)

香港航空同國泰兩間比既話, 國泰係多班次啲咁囉, 但價錢就香港航空平啲(有promo既話)

男爵府

國民生產總值:8867

BKXmas勳章

留毛。

大宅

國民生產總值:1381

BKXmas勳章

emilylam 發表於 16-10-17 01:06
穩唔穩應該同機師手勢吧 --- 這問題, 永遠唔會有答案.

任何交通工具是否穩定, 同機師手勢、交通工具設備是否先進... 都有關係 / 亦未必一定有關係

我有車牌十幾年, 技術普通, 開的是日本 1500cc 小車, Touch Wood 未發生過受傷意外.
我朋友開車 20幾年, 有的士及巴士牌、重型貨車牌.., 技術一定好過我, 平時開的, 是公認高性能的掃把佬 Subaru --- 佢炒車多過我.

穩唔穩應該同機師手勢吧 --- 起飛及降落, Yes, 係.

途中遇到氣流, 你可以話大機, 會比較穩定, 但現在儀器已經非常先進, 可以探測到氣流範圍, 方便避開, 或避入氣流強度較低的空域.
無機師會故意衝入氣流的.

以香港機場升降架數計算, 大機 : 細機, 比例大約係 3 : 7, 是否坐細機的, 都係玩命 ?

男爵府

國民生產總值:6829

BKXmas勳章

引用:Ana is the best

原帖由 SavannaCrutchet 於 16-10-16 發表
Ana is the best
同意,差唔多次次去東京都係坐佢,可惜去大阪嘅時間太差

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎