用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 37|主題: 89177

香港人去台灣醫院做子宮鏡?

複式洋房

國民生產總值:281

請問有無jm系台灣醫院做過子宮鏡,或直接做埋子宮鏡手術?清除子宮肌瘤,大約幾錢?因為唔系台灣本地人,唔知道收幾錢。謝謝~!

複式洋房

國民生產總值:273

回覆樓主:

我6月時在TW割子宮息肉,手術收費總數是HK$2xxx, 我2015年頭在養和做過相同手術,是HK$50000+, 實在差太遠。

TW那次我帶埋保險claim form過去比醫生填,仲可以claim返手術費,機票住宿自費

複式洋房

delimali 發表於 16-10-17 01:53
我6月時在TW割子宮息肉,手術收費總數是HK$2xxx, 我2015年頭在養和做過相同手術,是HK$50000+, 實在差太遠 ...
嘩。。。。謝謝你,甘我真系要決定去台灣做了,因為我無買醫療保,台灣平好多。多謝你寶貴資訊

複式洋房

sukihys 發表於 16-10-17 08:08
嘩。。。。謝謝你,甘我真系要決定去台灣做了,因為我無買醫療保,台灣平好多。多謝你寶貴資訊 ...

唔洗客氣,祝手術成功!

大宅

國民生產總值:1693

我6月時在TW割子宮息肉,手術收費總數是HK$2xxx, 我2015年頭在養和做過相同手術,是HK$50000+, 實在差太遠 ...

可吾可以比醫院資料我?

複式洋房

edith1149 發表於 16-10-17 17:51
可吾可以比醫院資料我?

我pm 你

別墅

國民生產總值:568

delimali 發表於 16-10-17 23:44
我pm 你

可以pm 我嗎?
Thanks

複式洋房

candycakee 發表於 16-10-21 20:35
可以pm 我嗎?
Thanks

Ok(emoji)(emoji)

複式洋房

國民生產總值:290

回覆:delimali 的帖子

請問那間做不做腹腔鏡手術的?可以pm資料給我嗎?謝謝!

大宅

國民生產總值:2382

可以pm 資料嗎 ? Thx!

大宅

國民生產總值:1107

引用:請問那間做不做腹腔鏡手術的?可以pm資料給

原帖由 hahahafanny 於 16-10-21 發表
請問那間做不做腹腔鏡手術的?可以pm資料給我嗎?謝謝!
我係台湾新光医院做了輸卵管切斷手術2万台币,我下午6点先做,因早上7点後唔可以食嘢,做完手術後又凍又急尿(冇插尿袋)。所以如唔趕時間回港最好早上做。

複式洋房

delimali 發表於 16-10-17 15:02
唔洗客氣,祝手術成功!
Thx

複式洋房

Zahara 發表於 16-10-22 10:42
我係台湾新光医院做了輸卵管切斷手術2万台币,我下午6点先做,因早上7点後唔可以食嘢,做完手術後又凍又急 ...
我都是book了台灣新光醫院做

大宅

國民生產總值:1107

引用:Quote:Zahara 發表於 16-10-22 10:42 我係

原帖由 sukihys 於 16-10-28 發表
我都是book了台灣新光醫院做
我睇林禹宏医生,最好留院位一晚

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎