用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 50|主題: 117388

[台灣] baby boss

大宅

國民生產總值:1491

如果小朋友(4歲)唔識聽國語會唔會唔好玩呢?我怕佢同d職員溝通唔到,入到去都唔知人地玩咩⋯

王國熱話
三字歌星名接龍-接任何一字,可同音
A-Z 英文名 順序接
三字接龍 接其中一字 (同音都得)part 2
*** 七色彩虹 *** (同音也可)

別墅

國民生產總值:926

choichoibb2011 發表於 16-10-16 01:06
如果小朋友(4歲)唔識聽國語會唔會唔好玩呢?我怕佢同d職員溝通唔到,入到去都唔知人地玩咩⋯
...

我女啱啱去過童夢城,玩得好開心,不過其實佢要月尾先3歲,我又係諗緊去唔去baby boss好, 唔知聽唔聽得明

複式洋房

國民生產總值:188

回覆樓主:

我囡七歲時玩,其實,佢覺得少少低B,因佢之前玩泰國、日本果間會真實同專業D,台灣果人認為啱五至八歲,國語不深,有D職員識廣東話。

大宅

國民生產總值:1491

2007WNIP 發表於 16-10-16 16:55
我囡七歲時玩,其實,佢覺得少少低B,因佢之前玩泰國、日本果間會真實同專業D,台灣果人認為啱五至八歲,國 ...

太好喇,唔該哂!

複式洋房

回覆樓主:

其實,Babyboss由開工玩到收工,好似十小時,忘記了,但最多人門口玩機師、空姐扮演,妳可以一入去玩先,附近有入油都好玩,可以坐車,差不多最入有玩砌lego,可以取走,隔壁玩化妝,對面整pizza,家長可以輪流出後門,簽名,再入番去,其實,只可以玩大約八至十職業左右。走時,賺咗人工D分換小禮物。

大宅

國民生產總值:1055

引用:其實,Babyboss由開工玩到收工,好似十小時

原帖由 2007WNIP 於 16-10-16 發表
其實,Babyboss由開工玩到收工,好似十小時,忘記了,但最多人門口玩機師、空姐扮演,妳可以一入去玩先,附 ...
如果星期日去玩下午場,會多人嗎?
可以玩到幾多個職業呢?

q**p

複式洋房

回覆樓主:

我暑假八月平日去玩,因每個職業要排隊,而且有時間及人數限制,要小朋友排隊先可以玩,所以唔玩得咁多。

複式洋房

國民生產總值:282

2007WNIP 發表於 16-10-16 21:55
我暑假八月平日去玩,因每個職業要排隊,而且有時間及人數限制,要小朋友排隊先可以玩,所以唔玩得咁多。
...

阿女過台灣babyboss二次,四歲和六歲,基本大部份遊戲識聽少少國語OK,好似老師帶小朋友玩遊戲咁,只個別遊戲例如法庭,新聞報導要求識講國語。
二次都朝十晚七,全日留係入面

大宅

引用:Quote:2007WNIP 發表於 16-10-16 21:55 我

原帖由 tinsantsuen 於 16-10-17 發表
阿女過台灣babyboss二次,四歲和六歲,基本大部份遊戲識聽少少國語OK,好似老師帶小朋友玩遊戲咁,只個別 ...
你全日玩到幾多個職業,小朋友玩全日會攰嗎?星期日早上會不會好多人,好瘋狂吖。我聽人講,排隊排到儍,係咪真?

q**p

複式洋房

回覆樓主:

小朋友及大人都好累,由開門玩到收工,走來走去,又食得少,玩咗八至十個職業。每個職業由排隊到玩差不多四十五分鐘至一小時。

大宅

引用:小朋友及大人都好累,由開門玩到收工,走來

原帖由 2007WNIP 於 16-10-17 發表
小朋友及大人都好累,由開門玩到收工,走來走去,又食得少,玩咗八至十個職業。每個職業由排隊到玩差不多四 ...
一個職業係連玩完要45分鐘至一個鐘?
去全日,真係好攰喎!

q**p

複式洋房

Winson_baby 發表於 16-10-17 22:36
你全日玩到幾多個職業,小朋友玩全日會攰嗎?星期日早上會不會好多人,好瘋狂吖。我聽人講,排隊排到儍,係 ...

我暑假兩次都係揀閒日去,上午冇乜人,除咗飛机要排约30分鐘到,其他都係15幾分鐘到,下午就開始多人,全日玩到十個左右,大人等多,入面有餐廳,我留1個大人睇阿女,另一個可以去行街。

複式洋房

tinsantsuen 發表於 16-10-17 22:52
我暑假兩次都係揀閒日去,上午冇乜人,除咗飛机要排约30分鐘到,其他都係15幾分鐘到,下午就開始多人,全 ...

放心,小朋友玩時唔会攰架,不過大人就悶啲(帶齊电話,义电器,書),每個遊戲門口和小册子都寫好哂開場時間,自己安排,有長有短,係香港上佢哋網外国遊客買票有折。

大宅

國民生產總值:1289

tinsantsuen 發表於 16-10-17 22:57
放心,小朋友玩時唔会攰架,不過大人就悶啲(帶齊电話,义电器,書),每個遊戲門口和小册子都寫好哂開場時 ...

大人唔係同小朋友一齊?
要分開?

複式洋房

544007 發表於 16-10-18 23:48
大人唔係同小朋友一齊?
要分開?

大人係每個角色扮演場地外面等,工作人員帶小朋友入去玩,有啲可隔玻璃窗或电視睇住,有啲入去訓練完就会出嚟表現俾家長睇
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎