用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

坐月心得 今日: 6|主題: 1913

順產後子宮痛

複式洋房

國民生產總值:149

阿女出世已經20日,傷口唔痛,但子宮陰陰痛,好似m到咁,企係度就好痛,訓係度會好d, 有冇jm 係咁?仲要痛幾耐?

王國熱話
【活動結束】國王送你法國BABYZEN YOYO+ 全套...
【活動結束】國王請你睇《‬麥兜‧飯寶...
【活動結束】國王送你VICHY火山礦物溫泉水...
【活動結束】國王送你《魯賓遜漂流記3D》...

複式洋房

國民生產總值:259

Bukiki_land 發表於 16-10-16 09:20
阿女出世已經20日,傷口唔痛,但子宮陰陰痛,好似m到咁,企係度就好痛,訓係度會好d, 有冇jm 係咁?仲要痛 ...
妳睇e生.企好痛,.怕妳子官有少少收唔好式或少少下垂.早D睇安心D

大宅

國民生產總值:1091

282825 發表於 16-10-16 10:14
妳睇e生.企好痛,.怕妳子官有少少收唔好式或少少下垂.早D睇安心D

請教,如果想睇下自己有冇子宫下垂可以睇咩醫生切,因為好多婦科醫生成日都要book成個月先有得睇嘅

複式洋房

jarjarjar 發表於 16-10-31 18:14
請教,如果想睇下自己有冇子宫下垂可以睇咩醫生切,因為好多婦科醫生成日都要book成個月先有得睇嘅
...
有冇做產後檢查/醫生會話妳知子宮收得好唔好

侯爵府

國民生產總值:22407

回覆樓主:

我果時候真係唔會架,不過都時候就會檢查子宮恢復情況喇

大宅

282825 發表於 16-10-31 19:45
有冇做產後檢查/醫生會話妳知子宮收得好唔好

係米指健康院果個檢查吖?

複式洋房

jarjarjar 發表於 16-10-31 22:47
係米指健康院果個檢查吖?
健康院或私家產後檢查都得/記得同醫生講這個問題
如果好唔舒服早D睇醫生啦

大宅

282825 發表於 16-10-31 23:03
健康院或私家產後檢查都得/記得同醫生講這個問題
如果好唔舒服早D睇醫生啦
...

知道,多謝jm提醒!!

大宅

國民生產總值:3556

畀面勳章

回覆樓主:

如在私家生要通知醫生, 他會幫你看看子宮收得好唔好, 平時要休息多些, 坐多些, 不要企, 不要拿重野, 抱仔要坐着抱, 會好些

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎