用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 5705|主題: 869364

你哋會用子女的相片做 whatsapp 頭像嗎?  

子爵府

國民生產總值:13109

我留意到好多父母都用子女的相片做 whatsapp 頭像。
你們有咁做嗎?

我自己用風景照的,因為,我覺得自己同我的孩子都唔靚,唔想擺出嚟

琥珀宮

國民生產總值:182677

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:我留意到好多父母都用子女的相片做 whatsap

原帖由 iamverysleepy 於 16-10-16 發表
你們有咁做嗎?
fb 都多,有時睇睇下都唔記得佢係邊個

翡翠宮

國民生產總值:88172

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆樓主:

不會,因為私隱問題。FB也不會

公爵府

國民生產總值:25028

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

私人個部手機用自己+仔仔相片,公司部手機用風景相片

男爵府

國民生產總值:5691

回覆:你哋會用子女的相片做 whatsapp 頭像嗎?

我冇用,
wtsapp有你number就睇到你張相,
我覺得好易比陌生人見到自己or小朋友嘅樣,所以張相係物件相

侯爵府

國民生產總值:23199

回覆樓主:

因為而家多左上網買野約交收,所以無用子女相做icon了,用返自己相算數,但fb會照用

翡翠宮

國民生產總值:95578

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:你哋會用子女的相片做 whatsapp 頭像嗎?

之前一直用阿仔7,8歲相,近年改了他的 BB 相~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

國民生產總值:5006

2015xmas

sg51244 發表於 16-10-16 09:34
我冇用,
wtsapp有你number就睇到你張相,
我覺得好易比陌生人見到自己or小朋友嘅樣,所以張相係物件相

應該唔係你電話簿啲人 ,就見唔到你張相㗎喎

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

國民生產總值:1695

回覆樓主:

子爵府

國民生產總值:13109

good_pig 發表於 16-10-16 09:31
fb 都多,有時睇睇下都唔記得佢係邊個

exactly

子爵府

國民生產總值:11573

ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

引用:我留意到好多父母都用子女的相片做 whatsap

原帖由 iamverysleepy 於 16-10-16 發表
你們有咁做嗎?
點會覺得自己小朋友吾靚架,自己小朋友咁可愛

男爵府

國民生產總值:8706

I will use it as the wall paper

公爵府

國民生產總值:25028

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cherryhkl 發表於 16-10-16 09:41

珍珠宮

國民生產總值:30150

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

回覆樓主:

呀仔細時會用,依家用狗相。

翡翠宮

國民生產總值:79030

唔會.

珊瑚宮

國民生產總值:122670

iamverysleepy 發表於 16-10-16 09:30
你們有咁做嗎?

我就不會 用別人頭像的。因不是自己嘛。
我會用其它, 而不用孩子。

人的選擇。我們只能尊重。
有朋友用全家福。

有自己較好, 使對方記得自己嘛。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

珊瑚宮

國民生產總值:122670

大力大力 發表於 16-10-16 09:36
之前一直用阿仔7,8歲相,近年改了他的 BB 相~

現在頭像 也是阿仔?

还以為你小時的樣子。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

伯爵府

國民生產總值:17461

cherryhkl 發表於 16-10-16 09:41

是,所以我常常用囝仔做頭像,自己看見也開心!

子爵府

國民生產總值:12705

回覆樓主:

no

珍珠宮

國民生產總值:40451

一直是用阿仔做頭像因爲所加的都是同學仔家長
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎