自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我留意到好多父母都用子女的相片做 whatsapp 頭像。
你們有咁做嗎?

我自己用風景照的,因為,我覺得自己同我的孩子都唔靚,唔想擺出嚟

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我留意到好多父母都用子女的相片做 whatsap

原帖由 iamverysleepy 於 16-10-16 發表
你們有咁做嗎?
fb 都多,有時睇睇下都唔記得佢係邊個

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不會,因為私隱問題。FB也不會

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

私人個部手機用自己+仔仔相片,公司部手機用風景相片

子爵府

回覆:你哋會用子女的相片做 whatsapp 頭像嗎?

我冇用,
wtsapp有你number就睇到你張相,
我覺得好易比陌生人見到自己or小朋友嘅樣,所以張相係物件相

珍珠宮

回覆樓主:

因為而家多左上網買野約交收,所以無用子女相做icon了,用返自己相算數,但fb會照用

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:你哋會用子女的相片做 whatsapp 頭像嗎?

之前一直用阿仔7,8歲相,近年改了他的 BB 相~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

sg51244 發表於 16-10-16 09:34
我冇用,
wtsapp有你number就睇到你張相,
我覺得好易比陌生人見到自己or小朋友嘅樣,所以張相係物件相

應該唔係你電話簿啲人 ,就見唔到你張相㗎喎

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

good_pig 發表於 16-10-16 09:31
fb 都多,有時睇睇下都唔記得佢係邊個

exactly

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

引用:我留意到好多父母都用子女的相片做 whatsap

原帖由 iamverysleepy 於 16-10-16 發表
你們有咁做嗎?
點會覺得自己小朋友吾靚架,自己小朋友咁可愛

伯爵府

I will use it as the wall paper

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cherryhkl 發表於 16-10-16 09:41

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

呀仔細時會用,依家用狗相。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔會.

象牙宮

iamverysleepy 發表於 16-10-16 09:30
你們有咁做嗎?

我就不會 用別人頭像的。因不是自己嘛。
我會用其它, 而不用孩子。

人的選擇。我們只能尊重。
有朋友用全家福。

有自己較好, 使對方記得自己嘛。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

大力大力 發表於 16-10-16 09:36
之前一直用阿仔7,8歲相,近年改了他的 BB 相~

現在頭像 也是阿仔?

还以為你小時的樣子。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

cherryhkl 發表於 16-10-16 09:41

是,所以我常常用囝仔做頭像,自己看見也開心!

公爵府

回覆樓主:

no

珍珠宮

一直是用阿仔做頭像因爲所加的都是同學仔家長

首頁

尾頁

跳至