用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 56|主題: 10887

幾大先肯自己行唔使成日抱?

大宅

國民生產總值:2381

如題

珊瑚宮

國民生產總值:122697

有人抱, 自然他想抱。

懂步行, 基本, 要訓自己行。 學習。

多數父母鍚過寵, 養成愛抱。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

禁止訪問

國民生產總值:6439

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:6725

回覆樓主:

佢要抱都盡量抱,抱得幾多年(訓覺除外)

別墅

國民生產總值:909

我仔歲半,突然吾肯自己行成日都,真係去到好空曠既地方或者公園先肯行,屋企又係周圍走,會吾會係因為我抱得太多?

大宅

國民生產總值:1983

我都想知,不過我諗睇性格,有D一歲多自己不停行,唔坐車唔洗人抱
有D唔多自己行,唔知係咪懶呢

我仔歲半,都係坐車同抱多,除左係公園同屋企外,係街就多數行陣就想坐車或大人抱
越大越重,成曰抱好攞命

侯爵府

國民生產總值:24019

都系睇大人點對待囖
有D家長好縱嘅
就好大仲要抱
我系屬于比較嚴格嘅~

侯爵府

國民生產總值:22407

如果經常抱慣佢可能識行都懶行架

翡翠宮

國民生產總值:91926

睇返大人點習慣佢,鼓勵佢行多D,行到某一個地方先抱

別墅

國民生產總值:571

我嗰唔算好扭抱,反而係老人家厭佢行得慢係都要抱佢。

洋房

國民生產總值:93

我有時系街度見上K1都扭計抱

水晶宮

國民生產總值:54754

平時適當都要佢行下,唔會一直抱抱抱

水晶宮

國民生產總值:61676

我會睇BB狀況,如果平時系散步,BB唔肯行,我會叫佢追到我就抱抱。吸引BB行多D。另外,如果BB真系攰喇,我就會抱佢喇。

複式洋房

國民生產總值:484

其實你留意佢係邊D地方會行多點,咪多點去果D地方囉。佢無興趣既地方先想你抱啫,我未見過小朋友去遊樂場都要抱囉。

利申:我係算「寵」壞小朋友的爸爸。雖然我覺得「寵」有分好壞,我唔會要求小朋友乜都聽聽話話,佢有自己諗法係好事。

別墅

國民生產總值:560

我仔識行後已經唔比抱,唔比拖,
一抱起就掙扎,自己中意行邊就行邊
有時危險抱佢,佢都鬼叫咁
所以都幾矛盾
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎