用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 36|主題: 117328

[日本] 我想去...... 高松, 小豆島

伯爵府

國民生產總值:18809

好媽媽勳章

計劃搶平價飛 一條友去. , 我唔可以請太多日旅行, 只可3WEEKDAY 2WEEKEND 共5日 有咩行程好提意?

小豆島 - 天使之路, 寒露溪, 橄欖公園
高松 - 栗林公園,

王國熱話
iphone 語音控制
裝置畫面重叠圖層
11月尾到期, 有無人知csl 現續約優惠 ?
用什麼apps 可免費聽歌?
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

男爵府

國民生產總值:5792

phoebepanpan 發表於 16-10-16 11:29
計劃搶平價飛 一條友去. , 我唔可以請太多日旅行, 只可3WEEKDAY 2WEEKEND 共5日 有咩行程 ...

上次一人行去高松,只玩了兩天。高松市唔算好大(可能我唔識行),玉藻公園都靚,可去埋youme town。小豆島可跟一日團都放便,但寒霞溪無乜停留時間,天使步道亦不包行程。如果可住宿當地一天,就可踩單車到天使步道,咁就完美好多。

男爵府

hennyyoyo 發表於 16-10-16 16:00
上次一人行去高松,只玩了兩天。高松市唔算好大(可能我唔識行),玉藻公園都靚,可去埋youme town。小 ...

係粟林公園唔係玉藻公園

伯爵府

好媽媽勳章

小豆島住兩晚, 時間應該好D 我想行天使之路

My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

伯爵府

好媽媽勳章

hennyyoyo 發表於 16-10-16 16:00
上次一人行去高松,只玩了兩天。高松市唔算好大(可能我唔識行),玉藻公園都靚,可去埋youme town。小 ...
你上次跟一日遊行程如何

男爵府

phoebepanpan 發表於 16-10-16 16:15
你上次跟一日遊行程如何

我參加japanican(在網上報)4100yen
~0930前要到土庄港觀光社(出示預約,即日去都可以,不過怕full)
~0945出發,一架巴士8成滿
行程1: 銚子溪猴子公園(看猴子表演,一般喇)
行程2: 寒霞溪(當天大霧又下雨,看不到風景,同埋行程唔預你搭登山䌫車,另外那處可輕食午餐)
行程3: 小豆島霊埸 (一個建於小石洞的神社,可許下願,短暫停15分鐘左右)
行程4: 二十四之瞳映画村(都幾有趣,吃下醬油雪糕)
行程5: 小豆島olive park(逗留時間45分鐘內,唔夠時間周圍行,只集中影下風車)
約1515時行程完畢。
回程時呢班車,途經天使步道(就在一間酒店後),有兩個日本女人下車,我都想落車,但又諗下唔知點返土庄港,先無落。但依家諗番,如果當初係呢度住,其實行程完咗,應該有時間租架單車(民宿旅館或土庄港观光中心有得租),距離只是幾公里內(當然有斜路),又唔駛咁急住撘船走的確好好多。或者可考慮搭的士,單程約870 yen。

男爵府

回覆樓主:

入埸門票另加970 yen

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

好媽媽勳章

hennyyoyo 發表於 16-10-16 17:02
我參加japanican(在網上報)4100yen
~0930前要到土庄港觀光社(出示預約,即日去都可以,不過怕full)
~0945出 ...

你依個團我睇過, 我唔想行 - 銚子溪猴子公園 , 驚驚,.. 又冇天使之路, 當地搵的士可能好難不過唔跟團, 自己坐車又怕有排等. 真係訂到機票先再研究下 . 謝謝

男爵府

phoebepanpan 發表於 16-10-16 17:13
你依個團我睇過, 我唔想行 - 銚子溪猴子公園 , 驚驚,.. 又冇天使之路, 當地搵的士可能好難不過唔跟團 ...

都係架,搭巴士班次唔多,有D難搞如果有多兩三個人又懂揸車,都可以自駕(由高松搭船去),但那處收GPS麻麻,成日斷缐,尤其寒霞溪一段。

大宅

國民生產總值:2618

phoebepanpan 發表於 16-10-16 16:14
小豆島住兩晚, 時間應該好D 我想行天使之路

你可選天使之路旁既幾間酒店,酒店一般包埋接送。小豆島其實基本上兩日一夜都足夠,建議可土庄港入,草壁港出,或相反

男爵府

takudd 發表於 16-10-16 22:49
你可選天使之路旁既幾間酒店,酒店一般包埋接送。小豆島其實基本上兩日一夜都足夠,建議可土庄港入,草壁 ...

下次有機會同c 6去住下

伯爵府

好媽媽勳章

takudd 發表於 16-10-16 22:49
你可選天使之路旁既幾間酒店,酒店一般包埋接送。小豆島其實基本上兩日一夜都足夠,建議可土庄港入,草壁 ...

我睇中碼頭旁的大木戶
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎