用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

手機樂園 今日: 2|主題: 21783

[iPhone] 如何取消打出打入d電話會顯示係另一部iPhone到?

大宅

國民生產總值:2508

iPhone打出打入d電話會顯示係另一部iPhone到,請問可以點做先可以除去呢個setting呀(emoji)

王國熱話
斷斷續續出風癩,點解夜晚瞓著仲出多啲...
濾水器,邊個好?
經常流鼻血,煲咩飲可以醫治?
箍牙一問

大宅

國民生產總值:4170

mycman 發表於 16-10-16 11:42
iPhone打出打入d電話會顯示係另一部iPhone到,請問可以點做先可以除去呢個setting呀(emoji)
...

設定 -> 電話 -> 在其他裝置上通話 -> 關閉

大宅

whyyou 發表於 16-10-16 12:17
設定 -> 電話 -> 在其他裝置上通話 -> 關閉

已經關閉,但無效

複式洋房

國民生產總值:117

回覆 mycman 的帖子

有沒有可以能是用同一個 apple id 所以如此呢 ?

大宅

gracewong9001 發表於 16-10-16 20:38

有沒有可以能是用同一個 apple id 所以如此呢 ?

係用同一個apple id呀,請問有咩方法可以取消個電話record setting呢?

複式洋房

國民生產總值:117

有沒有 restart 其中一部 iphone 再看呀

大宅

gracewong9001 發表於 16-10-16 20:49

有沒有 restart 其中一部 iphone 再看呀

有呀,但都無用啊

洋房

國民生產總值:61

取消其中一個apple id,係要係settings/icloud裏面取消的,reset都唔得

男爵府

國民生產總值:7190

mycman 發表於 16-10-16 21:19
有呀,但都無用啊

試吓 設定 --> 一般--> handoff -->Off

更新:可以參考吓以下資料
https://support.apple.com/zh-hk/HT204681
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎