用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 49|主題: 57054

[淘寶] 請教大家,從化卡用唔到,收唔到短訊,求救!

別墅

國民生產總值:810

我一向小用,所以唔係成日開著個電話,要收短訊是才開機,由於昨日要付大金額,要短訊驗證,但開機後發現,收唔到短訊!係咪無哂錢要充值?

希望有人幫到我啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

王國熱話
淘寶玉石分享
淘全屋家俬用集運定每件直送?
風扇燈
淘傢俬

男爵府

國民生產總值:5315

你有無上10086.cn check 你張card剩返幾多錢

男爵府

國民生產總值:6013

fongnana 發表於 16-10-16 12:03
我一向小用,所以唔係成日開著個電話,要收短訊是才開機,由於昨日要付大金額,要短訊驗證,但開機後發現, ...
用公司名義登記的從化咭,呢個月都要做實名,
所以,你張咭都要去歸屬地做個人實名了
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

別墅

我次前已做了,又要做多一次嗎?

男爵府

fongnana 發表於 16-10-16 12:15
我次前已做了,又要做多一次嗎?
請睇舊貼

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18251012&extra=page%3D1&page=1
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

複式洋房

國民生產總值:144

被停機,所以收唔短信。 之前用hkid實名要改回鄉證, 昨日去國貿,去營業廳 需服務密碼+證件 他們幫你入好資料,然後要自己打客服電話10086叫開機.

別墅

感謝各位出手相助、現正上大陸處理!感謝大家

別墅

hd_2012 發表於 16-10-16 12:38
被停機,所以收唔短信。 之前用hkid實名要改回鄉證, 昨日去國貿,去營業廳 需服務密碼+證件 他們幫你入好 ...

請問打上去開機,係咪即刻開返,還是要等幾日?

別墅

上左大陸最後整唔到,佢要我返廣州,唔知點攪、激死!

複式洋房

國民生產總值:442

fongnana 發表於 16-10-16 19:33

唔駛你去從化咪偷笑囉

男爵府

fongnana 發表於 16-10-16 19:33
POST#3咪叫左你去歸屬地搞囉.......

子爵府

國民生產總值:11681

原來而家咁麻煩。

唔知第時我張 香港既 一卡兩號 又會點呢?

大陸而且搞乜咁認真???

男爵府

BeBe媽媽 發表於 16-10-17 01:25
原來而家咁麻煩。

唔知第時我張 香港既 一卡兩號 又會點呢?
香港既 一卡兩號,正鋪收返哂唔賣,街邊檔就炒貴左,但唔保証將來會唔會收返個大陸號碼

子爵府

國民生產總值:11681

回覆 1號閑人 的帖子

係啦!原我最近想幫朋友去買張,先知道.....原來一卡兩號已經無再出。舊卡已比人炒貴晒....
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎