用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 0|主題: 1001

唔鐘意食野係咪天生?!

大宅

國民生產總值:2278

我女18m, 成個仙女咁唔鐘意食野。試過好多款式都係差不多,反而佢比較肯食魚肉就肯同你食幾片,其他都係幾啖。大人野比較鐘意但我怕太咸或者太甜對佢身體唔好。但佢食物其實我都有落鹽。亦試過blw但佢淨係玩唔會肯食,煮到無晒心機。
其實如果佢唔中意食我係咪唔應該迫佢呢?係咪總之佢無病痛嘅話瘦就瘦呢?
因為如果天生係唔中意食其實無論我煮得幾好味或者幾多款佢都唔會吼。

侯爵府

國民生產總值:24151

我覺得系丫,可能都同天生有關系
身體健康,瘦D都冇所謂喇
不過營養要跟上
雖然分量少
但系乜都要食囖~

侯爵府

國民生產總值:22493

我覺得都有d關係架,有d小朋友真係點食都食得小小

複式洋房

國民生產總值:439

我要做媽媽 發表於 16-10-16 22:09
我覺得都有d關係架,有d小朋友真係點食都食得小小
阿囡22m 都係仙女細個都係成日唔肯飲奶 我叫佢 一安公主 飲少少就唔飲
搞到我好擔心
老公家話 佢肚餓自然會食野 但阿囡肚餓都好似唔想食野

大宅

國民生產總值:3394

map9183 發表於 16-10-16 13:12
我女18m, 成個仙女咁唔鐘意食野。試過好多款式都係差不多,反而佢比較肯食魚肉就肯同你食幾片,其他都係幾 ...

我覺得係,大女好細食、咩都唔鐘意食、食得又慢,唔長肉!但妺妹就咩都食、又食得快所以好吸收。

水晶宮

國民生產總值:61790

可能有D關係,但後天可以改變小小。

別墅

國民生產總值:503

回覆樓主:

你試吓畀薯條同朱古力睇吓食唔食,如果唔食就真係天生唔锺意食野喇。

大宅

小母雞 發表於 16-11-18 13:55
你試吓畀薯條同朱古力睇吓食唔食,如果唔食就真係天生唔锺意食野喇。

等我試試

大宅

我女食好多野都係妹兩妹就(emoji)
我好心灰
佢係咪吞嚥有障礙

別墅

國民生產總值:503

map9183 發表於 16-11-20 15:58
等我試試

有時真係野食唔好食先無興趣,我覺得練仙先係最壞情況,如果佢食,就算唔太健康都畀佢食啦,例如麥當勞之類。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎