自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

醒目開學勳章

跟學校兩日一夜,個女就好想去.....但大陸又真係令人擔心......因個女比較依賴我,難得佢想去又想俾佢試下,等佢獨立下......而家1516中

男爵府

會比佢試下,有老師同埋成班同學,唔離隊都安全

子爵府

擔心咪唔好俾
我就冇咩問題,佢想去我仲可放下假
To be or not to be  that is the question~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去!

翡翠宮

畀面勳章

兩日一夜,又係廣州,點解唔放心?

只要佢唔離隊,基本上不會有大問題

日日是好日

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

學校驚過你啦,佢地一定會派多啲職員幫手。我認為是時候放手給他們學獨立,家長們放鬆啲!

lojo11    發表於 16-10-16 14:24

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:你地會俾小朋友(小四)去廣州交流嗎?

廣州己8,9成似香港,又有老師帶住,如果有半點危險,老師/學校也不會帶學生去,有什麼好擔心~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

會呀

珍珠宮

回覆樓主:

去,兩日一夜,老師帶。 我覺得ok 喎。 佢自己都會想去。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

翡翠宮

ireneCCCC 發表於 16-10-16 13:40
跟學校兩日一夜,個女就好想去.....但大陸又真係令人擔心......因個女比較依賴我,難得佢想去又想俾佢試下 ...

放心俾佢去

水晶宮

回覆樓主:

我會唔比,太唔安全國家的問題,如果去日本,英國就會放心

男爵府

回覆:你地會俾小朋友(小四)去廣州交流嗎?

佢想去,就比佢去,有學校睇住,唔怕

伯爵府

跟學校兩日一夜,個女就好想去.....但大陸又真係令人擔心......因個女比較依賴我,難得佢想去又想俾佢試下 ...

小四都OK,兩日一夜。上次姪女小二去北京。自己搭飛機返黎。比佢出去見識

男爵府

回覆樓主:

我冇比、全級小四去得8個老師跟、唔放心 今年冇參加

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:跟學校兩日一夜,個女就好想去.....但大陸

原帖由 ireneCCCC 於 16-10-16 發表
早兩年小四去廣州兩日一夜丶馬來西亞5日,冇問題

侯爵府

一定俾。而且個女想去。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

去!小朋友好開心架!

大陸,又有乜咁恐怖呢?

公爵府

回覆樓主:

廣州都ok ,治安又唔係好差 ,唔離隊問題不大

男爵府

我仔上年都系去廣州交流3日2夜,冇問題。我當初都擔心唔得,因為驚瞓覺碌落床,最後佢去咗番嚟好開心。其實交流團好忙的,學生要去參觀博物館,之後回酒店要做報告,又要去其他學校觀課上堂,有手機都唔得閑聽你電話,同學又會互相幫助,比個機會孩子成長~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我諗我唔會俾,我以前成日返上大陸做野,但講真,每次都好驚,d人揸車亂咁嚟,又驚俾人偷錢……總之我好唔放心

首頁
12345...7

尾頁

跳至