用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 13|主題: 3866

小朋友感冒發燒食左藥都係咁,醫生話頭3日鼻水咳係最勁

複式洋房

國民生產總值:157

有冇人係咁,鼻水同咳食藥都舒緩唔倒

侯爵府

國民生產總值:23849

好似感冒嘅話,食藥好似可以舒緩少少
不過好翻都系要時間~

複式洋房

真係少少少,其實感冒最重要休息
有d人話唔駛食藥,但訓覺勁咳,如唔食藥點會休息倒

侯爵府

國民生產總值:22343

係架,其實食藥就係為咗等bb咪太辛苦,好多都唔可以擊退病菌架

翡翠宮

國民生產總值:91874

起碼都會好D嘅,唔係食藥嚟有咩用

複式洋房

wahiuma 發表於 16-10-17 12:21
起碼都會好D嘅,唔係食藥嚟有咩用

就係覺得食左差唔多

大宅

國民生產總值:2791

banana1224 發表於 16-10-16 14:26
有冇人係咁,鼻水同咳食藥都舒緩唔倒
係架, 我仔次次傷風感冒咳, 睇完醫生都係冇乜進展, 只係瞓多左(其實最緊要)~
我成日講我仔病既流程 : 第1日普通情況, 第2日最辛苦, 第3日情況好轉, 第4日好返晒~~

複式洋房

sinsinlo 發表於 16-10-17 12:26
係架, 我仔次次傷風感冒咳, 睇完醫生都係冇乜進展, 只係瞓多左(其實最緊要)~
我成日講我仔病既流程 : 第1日 ...

其實最慘係見佢訓覺咳,冇得休息

水晶宮

國民生產總值:61462

一般朝早食藥,夜晚就會有小小好轉。

複式洋房

國民生產總值:168

回覆樓主:

冇咁快好番,大人感冒都要一星期才好

翡翠宮

國民生產總值:91874

banana1224 發表於 16-10-17 12:24
就係覺得食左差唔多

食佐藥都冇咩效,建議就睇第二個醫生

大宅

國民生產總值:1511

畀面勳章

食左藥都要等身體回復架嘛

大宅

國民生產總值:1818

可能係小朋友, 醫生唔開咁強既藥, 等佢慢慢好

複式洋房

國民生產總值:279

我自己覺得如果有發燒醫生係睇發燒為主!開D感冒止咳藥都係吃左就會眼訓!小朋友抵抗力強就會好返。然後再去睇多次個時感冒同咳一定係嚴重左!因為阿仔已經反反覆覆病左3個月!來來去去都係咁樣發展,我同醫生講:佢問返我想佢點做!

複式洋房

Nipjune 發表於 16-10-19 01:00
我自己覺得如果有發燒醫生係睇發燒為主!開D感冒止咳藥都係吃左就會眼訓!小朋友抵抗力強就會好返。然後再 ...

咳好難清
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎