3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

早產B出世3磅3,住咗44日醫院,出院時5磅飮緊60ml,8餐。返屋企後一直每個禮拜加10ml,增磅良好,最多飲到110ml,二個半月有8磅半。自上星期開始飲得50-60ml 就喊晒口,質佢食重口鼻噴奶,一係就含住吾呑lur返出黎。 好苦腦

珍珠宮

少食多餐

男爵府

我bb都係三個月,一餐多就四安食哂,少嘅食一安就算,我塞入去,佢頂出黎,再塞就嘔,我都無辦法,佢玩得瞓得我都由佢,迫唔到

別墅

回覆 luv__hccc 的帖子

我B都係3個月, 情況一樣, 真係好擔心!
有咩方法可以改善呀?~

別墅

luv__hccc 發表於 16-10-17 15:49
我bb都係三個月,一餐多就四安食哂,少嘅食一安就算,我塞入去,佢頂出黎,再塞就嘔,我都無辦法,佢玩得瞓 ...

情況一樣呀!吾肯食又吾係飽wor,毎隔個零鐘又扭要食,比佢玩殘。重挺直條腰吾肯坐係度掃風,扭尼扭去,扭兩扭又嘔

別墅

我B由兩個月到6個月,一直都係餐餐飲一安兩安奶,我兩個鍾喂一次,都試過5個鐘喂一次,都係食得一安兩安,5個幾月時,我煲米水開奶,之後越食越多,而家7個月,可以食5安奶,三個鐘一次,有時食到6安

別墅

我決定由BB想食就食,吾食就算,可能人奶B係咁,而且佢都長肉,又有增磅。而且就快返工,我媽湊,婆婆又吾想迫佢食,吾介意餵多幾餐。好在衰豬都係10pm-7am只食一餐夜奶就得,吾怕婆婆太辛苦。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

希望唔系厭奶,依家唯有食多餐。

大宅

我BB在 3 4個月時經歷厭奶期 餵奶餵到我想哭 很擔心他吃不飽 結果要趁他快睡著那時餵就好很多 少量多餐也是一個方法 這階段很快就過的 加油

首頁

尾頁

跳至