用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 101|主題: 236374

買初生奶樽

大宅

國民生產總值:2411

如題,應該買幾多個?咩size?邊隻牌子邊度買好?
謝!

子爵府

國民生產總值:11842

3個細樽先,到寶寶出世後試飲用左1日沒問題先再買,
因為好多寶寶係會揀奶樽,一個又唔平,買左一大乍唔要好浪費,
而且基本周圍都有得買唔駛咁心急

大宅

國民生產總值:2411

spikenard 發表於 16-10-16 15:14
3個細樽先,到寶寶出世後試飲用左1日沒問題先再買,
因為好多寶寶係會揀奶樽,一個又唔平,買左一大乍唔要好浪 ...

系,如果可以都會喂人奶,但都要備定幾個

男爵府

國民生產總值:5228

she811 發表於 16-10-16 14:49
如題,應該買幾多個?咩size?邊隻牌子邊度買好?
謝!

買4大2小, 我買chu chu 但買埋pigeon 咀做後備, 萬一唔貪chu chu咀都可以換pigeon 咀,唔使買過d奶樽。 好彩2胎都肯食chu chu 咀。

侯爵府

國民生產總值:22343

我自己買3個,comotomo既

別墅

國民生產總值:655

上胎買左avent,點知BB食奶好差,起碼成個鐘,轉左pigeon快好多,建議奶樽唔好買太多,到時可能要轉
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎