用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

婆媳關係 今日: 12|主題: 24838

99你出少句聲當幫忙啦!

複式洋房

國民生產總值:242

BKXmas勳章

我有妊娠毒血,BB早產3磅多,出院返到屋企勁難湊,日日嘔奶,餐餐餵個幾鐘。長期吾夠瞓搞到血壓一直未回復正常,食血壓藥個人好攰。

阿99就三日吾埋兩日上黎我屋企,冇幫手吾緊要,坐係度指指點點,餵完奶叫我吾好抱,:抱抱抱,抱慣晒! 頂都話咗一放低就嘔奶,每五分鐘就催我放低佢。

到BB扭抱,佢就走去抱,話喊得咁勁都冇人理,得嫲嫲錫wor.

姑9幫手餵奶掃風,99就話:姑媽掃得好舒服lei, 你阿媽掃咁耐都掃吾到,姑媽一掃就得。

陪月未到,上到黎我話食外賣吾得閒煮,佢話我痴線,重想我煮埋比佢食。

我已經身心疲累,重要日日聴佢EE or or, 見到我媽就扮好99, 好乞人憎。

王國熱話
五行順序接龍
英文歌詞接龍
12時辰4字詞接龍要順序(可同音字)
12 生肖詞 - 跟次序, 包含其中之1 種或多種

別墅

國民生產總值:832

BKXmas勳章

回覆:99你出少句聲當幫忙啦!

換鎖

別墅

國民生產總值:729

BKXmas勳章

夜晚一見到老公仔就爆喊,話奶奶搞到你好辛苦好大壓力好想死,叫佢叫佢奶奶唔好黎住!

男爵府

國民生產總值:5984

BKXmas勳章

Littlegrey 發表於 16-10-16 15:58
我有妊娠毒血,BB早產3磅多,出院返到屋企勁難湊,日日嘔奶,餐餐餵個幾鐘。長期吾夠瞓搞到血壓一直未回復 ...

直情唔開門,唔比佢入黎

伯爵府

國民生產總值:15197

BKXmas勳章

叫你娘家人邦吓手得嗎 ? 你坐緊月點煮飯呀 ? 不用理會外人放屁.為左外人激氣唔抵....

伯爵府

國民生產總值:15197

BKXmas勳章

99講什麼都say 好呀 !...意見就接受..態度就照舊

大宅

國民生產總值:1748

BKXmas勳章

立刻送客,話要休息

男爵府

國民生產總值:8538

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔開門,反鎖。 熄門鐘,靜音電話。

大宅

國民生產總值:4467

2017勳章 BKXmas勳章

唔開門唔聽電話,喺老公面前扮抑鬱嚇佢
Hi

複式洋房

BKXmas勳章

Baby豬1209 發表於 16-10-16 17:06
立刻送客,話要休息

佢通常同姑9一齊黎,姑9有幫手,我去瞓,99就講我是非,以為我聴吾倒,我比面c6先吾正面爆佢。

wcpcelia    發表於 16-10-18 16:46

大宅

國民生產總值:2141

BKXmas勳章

回覆樓主:

仲比面?
產後抑鬱嗰時就慘
你老公去佐邊? 有陪月就送客啦

複式洋房

BKXmas勳章

clippy 發表於 16-10-16 18:41
仲比面?
產後抑鬱嗰時就慘
你老公去佐邊? 有陪月就送客啦

因為我請陪月吾比99同我坐月,話我信外人都吾信佢,之後嬲咗我。只要日頭陪月係度,99就死都吾上黎,姑9話99妒忌陪月能幹過佢

C6 都好幫我,又好勤力湊B,又要返工,佢都辛苦,我吾想再增加佢煩惱先忍99。我向C6投訴99惡行佢間中都會爆返99,可惜99有老公主病,惡行太多。

別墅

國民生產總值:898

BKXmas勳章

引用:我有妊娠毒血,BB早產3磅多,出院返到屋企

原帖由 Littlegrey 於 16-10-16 發表
我有妊娠毒血,BB早產3磅多,出院返到屋企勁難湊,日日嘔奶,餐餐餵個幾鐘。長期吾夠瞓搞到血壓一直未回復 ...
叫老公同佢傾下

大宅

國民生產總值:2929

BKXmas勳章

回覆樓主:

你奶奶咁樣好易搞到你抑鬱架,起碼坐完月先招呼佢啦

別墅

國民生產總值:696

BKXmas勳章

我都係中左妊娠毒血,bb早產只得2.1磅,不過bb而家7個月大 ,你要加油 話俾老公聽,醫生建議想靜靜地休養下,對血壓有幫助,叫99唔好出現住

伯爵府

國民生產總值:15424

BKXmas勳章

Littlegrey 發表於 16-10-16 18:19
佢通常同姑9一齊黎,姑9有幫手,我去瞓,99就講我是非,以為我聴吾倒,我比面c6先吾正面爆佢。
...

影響情緒,情願不用姑9幫都謝絕99到訪。

子爵府

國民生產總值:12803

2017勳章 BKXmas勳章

傻妹, 即你佢實跟姑9上來, 但姑9係好人? great! ignore你99! 當佢透明, 公主至怕被忽略, 有入幫你, 9秒9去睡, 爭取時間休息!!

別墅

國民生產總值:838

BKXmas勳章

我都妊娠毒血bb早產,飲奶係相對地差同難餵,我好明白⋯對於99既說話我都當耳邊風,畢竟佢對於早產bb既知識好少,成日當足月咁睇同湊,只有經歷過早產既媽媽會有更深體會

別墅

國民生產總值:550

BKXmas勳章

回覆樓主:

係你老公面前喊扮下失常
平時點對你99既就一反常態
再同你老公講下喊下話99令我好大壓力
如果咁落去怕有產後抑鬱
等你老公處理佢媽

水晶宮

國民生產總值:74288

BKXmas勳章

如果我係你,我會抱BB入房唔出來.
佢問親,就話餵緊人奶.
即使唔係餵人奶,餵奶粉,都照鎖門,話BB剛剛食完奶要瞓.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎