用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2269|主題: 869639

幫小朋友改名前,有無搵師傅算過?

男爵府

國民生產總值:6913

我自己無
但後來99偷偷去搵師傅算
算完返黎同我地講「個名改得幾好」
我唔係好高興佢咁做
你地點睇?

大宅

國民生產總值:4763

nicolebean 發表於 16-10-16 17:30
我自己無
但後來99偷偷去搵師傅算
算完返黎同我地講「個名改得幾好」

我自己都冇,覺得名係父母送俾bb的第一份禮物。
不過老人家係迷信d,既然佢已經算左就算。
係好我都算,如果唔好我就好介意囉,憑咩話父母改得個名唔好

公爵府

國民生產總值:29306

BK Milk勳章

睇自己信與否

wcpcelia    發表於 16-10-17 11:02

侯爵府

國民生產總值:20992

My husband and I thought of 3 times and asked the fortune teller to choose. He suggested some names that are very "low to", so we did not take his advice. So he chose the best from the 3.

侯爵府

國民生產總值:22594

回覆樓主:

無。我地連結婚擇日都係係咁易睇下網上通勝,無搵過師父
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎