用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3094|主題: 870055

現在d年輕人真可愛  

大宅

國民生產總值:4402

剛才提款,沒有睇清楚部機係存款or提款,便插卡,之後食卡,個下無奈湧上心口(emoji)(emoji)
此時排我前面既90後情侶,
問我係未食卡,我話係
佢先話剛才都食左我張卡,
仲同我講:以為恆生先食卡,原來匯豐都食
嘩,頂你個掣,
見我插卡你又唔阻止,你又行開唔Hold機,
睇住我死,我真心佩服呢對90後....

伯爵府

國民生產總值:15416

引用:剛才提款,沒有睇清楚部機係存款or提款,便插

原帖由 41009022009 於 16-10-16 發表
剛才提款,沒有睇清楚部機係存款or提款,便插卡,之後食卡,個下無奈湧上心口(emoji)(emoji)
此時排我前面既90 ...
佢食唔代表你會食,我係佢會提一提後面,但人地唔出聲我又唔會頂人,佢冇責任。

大宅

國民生產總值:1596

你仲可愛

Jolin_Yuen    發表於 16-10-18 12:32
wcpcelia    發表於 16-10-17 09:26
tester5    發表於 16-10-16 20:54

子爵府

國民生產總值:10395

如果阻止。又會俾人話多事姐

大宅

國民生產總值:4474

佢哋點知你想用部機做咩?咁都有得話人?佩服。

侯爵府

國民生產總值:23209

下, 佢冇責任要提你喎, 而且佢點解要義務HOLD住部機呀? 佢地點知你都一定會食卡, 咁都要賴

侯爵府

國民生產總值:20696

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 想生BB熱投 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

回覆樓主:

你都好搞笑

大宅

回覆樓主:

其實大家都排隊,佢食左卡後無打比客務通知,行左我後面,之後到我入卡,我便食埋卡...
我係唔like佢好似贈與咁...
等我食唔食卡.

子爵府

國民生產總值:10152

回覆樓主:

佢食卡未必同部機有關,所以佢冇提你都唔出奇喎!

水晶宮

國民生產總值:74288

佢被食卡唔等如你都會被食卡架喎.
我都試過被食卡,但後面的人都一樣可以繼續用,因為係我張卡有問題.
如果佢阻止你,你唔聽,之後入卡又work到,你會唔會又開post"多謝"佢阻你?
阿長輩,唔好成日搵D細既來話啦.

子爵府

國民生產總值:10849

食左佢張咭關你乜事,做乜頂人個制

大宅

回覆樓主:

之後我都hold機唔比人用,會話比之後d人用會食卡...一路電話同客務跟..

原來呢度d人話無義務講,咁我剛才實太多口通知後面D人...

男爵府

國民生產總值:8465

41009022009 發表於 16-10-16 18:08
其實大家都排隊,佢食左卡後無打比客務通知,行左我後面,之後到我入卡,我便食埋卡...
我係唔like佢好似贈與咁 ...
我明,我上次食咭都是企在部機前打電話給熱線,和叫人不要用部機住?

男爵府

國民生產總值:6061

你搞錯左個投訴對象

最多投訴銀行食左你張卡
但果兩個90後係無辜
真偽冇義務提你架囉

子爵府

國民生產總值:13917

回覆樓主:

嘩嘩嘩~~~打橫嚟港都得。

大宅

回覆樓主:

哦…多謝樓上各位寶貴意見
咁我下次都唔通知後面d人壞機會食卡....我下次學曉唔多事唔多口..

大宅

國民生產總值:2345

點解要幫你hold機,食過卡既人都知,呢刻無野可以做,其實可以走得,之後打返同客服講,辦理過另一張就得!你期望人地hold 機hold到幾時?hold到有人來封機?
你食卡唔代表後面會食卡,點解要把自己憤怒賴係其他人身上

ferrari2007    發表於 16-10-16 19:43

珍珠宮

國民生產總值:38640

我試過我食左張卡
後面果個照入無食卡
呢個食卡不是必然
提你都不是必然
師主,睇開啲吧

大宅

國民生產總值:2872

2015xmas

個年青人咪因為衰多口,講左俾你知佢又食左張卡,而家咪俾你開post怪佢唔提你,仲話頂佢個掣囉

大宅

國民生產總值:2903

回覆樓主:

咁都話人 你仲可愛啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎