用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 33|主題: 24247

c6妹結婚冇送野

珍珠宮

國民生產總值:33199

以家c6送比細佬,睇完某post,講真又係
唔係老馮要送,就算自己親兄弟妹新抱女末必要送,自己鍾意咪送,唔鍾意咪唔送。

王國熱話
【好消息】教育王國app出咗新版喇~~
bk轉左新app 真係好差!改善下啦!
用戶“King321"無故罵人
請問點解用ip6睇有圖既posed圖會咁濛?

別墅

國民生產總值:968

channba31 發表於 16-10-16 18:13
唔係老馮要送,就算自己親兄弟妹新抱女末必要送,自己鍾意咪送,唔鍾意咪 ...

如老公自己安排及出錢,不會理,佢喜歡送咩都得

wcpcelia    發表於 16-10-18 16:37

複式洋房

國民生產總值:176

我結婚時我妹同細佬毛都冇條送比我,佢地一個大洗一個慳家,不過我又冇介意,佢地係婚禮上好幫手出咗好多力。一家人送吾送禮係其次,關係好既會互相體諒。C6家姐夠封咗好厚禮,又如何,兩個咪又成日吵吵鬧鬧。

別墅

國民生產總值:614

channba31 發表於 16-10-16 18:13
唔係老馮要送,就算自己親兄弟妹新抱女末必要送,自己鍾意咪送,唔鍾意咪 ...

其實送唔送真係睇下你錫唔錫個個人,同平時多唔多傾計,可送可不送,我就因為同細老女朋友好熟,因為佢好錫我屋企人,又唔會跟跟計較,所以我一直都好錫佢,所以我都有買金同鑽石送比佢。 平時生日都比利是佢, 所以真係睇你幾錫個個人,當然睇下值唔值得

大宅

國民生產總值:2457

回覆樓主:

另一方面諗,唔收唔使爭人野,有啲人比條毛你都好似欠左佢咁架

男爵府

國民生產總值:5184

佢喜歡送咩都得

子爵府

國民生產總值:10404

回覆樓主:

我係大嫂,我結婚時姑仔都無送禮,我覺得無所謂 佢地結婚時,我做重禮,打對龍鳳扼同花金鍊,仲有,佢地襯家有喜事請飲,我一家陪6299都必定到同做禮,俾足面架 所以佢地都幾尊重我架

wcpcelia    發表於 16-10-20 17:06

水晶宮

國民生產總值:74288

好大細超喎。

水晶宮

國民生產總值:54866

可能佢唔識做,你都唔好計較咁多

男爵府

國民生產總值:5692

回覆樓主:

我會自已做翻自己份內事,感情既嘢,傷左就傷左,事後用錢都補救唔翻,其實兄弟姊妹之情真糸幾深㗎
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎