用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 53|主題: 236437

今日已經係預產期喇,但一D動靜都冇…

複式洋房

國民生產總值:486

今日係預產期,但一D想生嘅跡象都冇!聽日約左麻醉師同姑娘,星期三就開刀(40w3)!
如果星期三之前有動靜,咁我就唔駛挨一刀喇!
可以的話,好想可以順產,生完可以快的照顧阿B!
但照而家呢個情況來睇都好怪喇…:(

十月中就預產期喇,既興奮又擔優

男爵府

國民生產總值:5228

joecheung1202 發表於 16-10-16 18:44
今日係預產期,但一D想生嘅跡象都冇!聽日約左麻醉師同姑娘,星期三就開刀(40w3)!
如果星期三之前有動靜 ...

做深蹲運動,食西瓜,飲椰青水

複式洋房

回覆 pb728 的帖子

西瓜,椰青水,我都有食!深蹲就唔得,上個星期做左兩日,之後兩隻大肶筋痛到,行路
都行唔到!而家晚晩行十層樓梯

男爵府

國民生產總值:5228

joecheung1202 發表於 16-10-16 19:07

西瓜,椰青水,我都有食!深蹲就唔得,上個星期做左兩日,之後兩隻大肶筋痛到,行路

有冇扶住野做? 我扶住門鎖做,我唔做呢個運動大脾筋都痛左好一段時間

複式洋房

有啊,扶住張床或櫈來做,真係痛到顛

男爵府

國民生產總值:6593

回覆:今日已經係預產期喇,但一D動靜都冇…

我已經40w1,都係冇跡象

複式洋房

國民生產總值:441

joecheung1202 發表於 16-10-16 19:07

yes....冇train開patpat 大脾 muscles 做深蹲 大脾當然超痛啦~~

你身體狀況OK既話就行多D 啦~~ 每日最少2小時 視乎你既體力而定~當然不能勉強

珍珠宮

國民生產總值:44796

唔駛擔心既,
我大仔都係40WK 5D先出世,
仲要係因穿左洋水(但佢個頭同出口仲有D距離),
得閒就行多D啦, 放鬆心情準備迎接小生命既來臨

複式洋房

多謝大家!
我而家係瑪麗等緊見麻醉師,如無意外應該後日會開刀喇!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎