用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 282|主題: 112434

敏感肌膚係咪無保濕面膜啱用

大宅

國民生產總值:2471

面好干,但每次敷面膜就敏感
莫非真係無面膜啱用

王國熱話
韓劇友哇鬼大本營~part3
鍾意<<防彈少年團>>BTS入黎傾
宋宋CP 太陽的後裔 Part II
<<雲畫的月光>> 鍾意朴寶劍入黎傾

別墅

國民生產總值:749

回覆樓主:

我敏感用ad+嘅mask, 保濕用clarins 藍色既cream mask.

男爵府

國民生產總值:6489

回覆 woonng 的帖子

專家話PAPER MASK 比較易敏感, 我係IHERB 買CREAM MASK+ ROSE WATER 敷~
痛失寶寶........

子爵府

國民生產總值:13601

回覆:敏感肌膚係咪無保濕面膜啱用

我只會用cream mask

大宅

國民生產總值:3218

呢隻敏感肌適用,保濕&鎮靜肌膚
你上網了解下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:5291

我用avene保濕mask

大宅

國民生產總值:2788

回覆樓主:

我用massage cream
但我反而想問,敏感乾肌要唔要去角質?
今晚去試粉底,ba 幫我落妝再搽野,話我角質好厚,咁點算?

大宅

國民生產總值:2471

lumfamily 發表於 16-10-16 21:34
呢隻敏感肌適用,保濕&鎮靜肌膚
你上網了解下

Thx

大宅

國民生產總值:2608

woonng 發表於 16-10-16 23:28
Thx

This ok r!

男爵府

國民生產總值:5829

我幾年前同你情況一樣用唔到paper mask..一用就紅腫, 後尾搵到La roche posay呢個brand, 用左佢cream mask,..個ba教我開頭連fu 7日先..因為我好乾~ 我fu完真係好左超多,好明顯, 所以用呢個brand到依家已經4-5年啦~ 但個陣既cream mask係fu 8-10分鐘就洗 但依家已經轉左裝係sleeping mask, 我都係最中意舊包裝, 已經又有用vichy個隻sleeping mask.覺得好過LRP少少.

男爵府

國民生產總值:8129

BK Milk勳章

estee lauder 個triple cream呀
係補濕mask黎
我敏感時晚晚都用
之後冬天都keep住有買

男爵府

國民生產總值:9185

belif 牌子
First Aid Anti-Hangover Soothing Mask 洋甘菊速效舒緩鎮靜面膜
啫喱面膜,放入雪櫃凍敷
有效降紅

子爵府

國民生產總值:13601

回覆:敏感肌膚係咪無保濕面膜啱用

樓上有jm介紹bioderma mask,我自己就係用bioderma保濕mask搞到全面敏感,要睇專科食類固醇,之後先變敏感肌!
不過人人致敏源唔同,你可以去睇下先!
我自己會用Chantecaille Lily Mask降紅舒緩!

男爵府

國民生產總值:9980

woonng 發表於 16-10-16 20:18
面好干,但每次敷面膜就敏感
莫非真係無面膜啱用

敷Mask 敏感會唔會chemical 太多?試下天然成份既mask

侯爵府

國民生產總值:20418

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

jayk_1030 發表於 16-10-16 20:46

專家話PAPER MASK 比較易敏感, 我係IHERB 買CREAM MASK+ ROSE WATER 敷~ ...

請問iherb邊款mask啊

男爵府

國民生產總值:6489

回覆 baby_happy 的帖子

THIS ONE:
http://hk.iherb.com/Andalou-Naturals-1000-Roses-Rosewater-Mask-Sensitive-1-7-fl-oz-50-ml/55610
痛失寶寶........

侯爵府

國民生產總值:20418

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

jayk_1030 發表於 16-10-17 21:31
回覆 baby_happy 的帖子

THIS ONE:

試下先,唔該你呀

伯爵府

國民生產總值:17617

呢幾日乾到變沙紙出哂紅點又痕又興合合(因為唔識死用左一晚foam洗面+洗面粉);頂唔住去左彩豐行買盒gel mask ($70/480ml)連孚幾日退左好多紅點潤返好多....已經冇再痕

幾年前又係咁都係靠佢攪掂

別墅

國民生產總值:594

cathy29 發表於 16-10-17 22:39
呢幾日乾到變沙紙出哂紅點又痕又興合合(因為唔識死用左一晚foam洗面+洗面粉);頂唔住去左彩豐行買盒gel m ...

彩豐行邊隻?thx

伯爵府

國民生產總值:17617

this

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎