用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

在職媽媽 今日: 84|主題: 27620

如果要返工,返屋企要做晒所有家務,仲要睇小朋友功課

大宅

國民生產總值:2870

BK Milk勳章

如題,仲要照顧老公,訓都唔夠訓,咁點好?

如果佢叫我同個小朋友走,咁我又要返工,邊搵到人接小朋友?唔知點算?

可以點做?

王國熱話
【活動結束】國王送你法國BABYZEN YOYO+ 全套...
【活動結束】國王請你睇《‬麥兜‧飯寶...
【活動結束】國王送你VICHY火山礦物溫泉水...
【活動結束】國王送你《魯賓遜漂流記3D》...

大宅

國民生產總值:2648

無親人幫手?叫你同小朋友走?走去邊?

翡翠宮

國民生產總值:91940

屋企冇老人家可以幫你睇咩?小朋友幾大啊?如果可以讀書其實都冇問題

別墅

國民生產總值:519

回覆:wahiuma 的帖子

請工人解決家務問題

wcpcelia    發表於 16-10-17 15:20

大宅

國民生產總值:2033

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

"如果佢叫我同個小朋友走"=???

別墅

國民生產總值:519

回覆:vpo0615 的帖子

因咩事要走先 唔一齊住 叫佢比錢你租個地方住 個工人照顧小朋友加做家務

複式洋房

國民生產總值:185

我找了個大學哥哥幫手,功課冇咁煩

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

小朋友4歲,冇人幫到手,怕影響小朋友,老公有時正常,一發皮氣就煩死

大宅

BK Milk勳章

yinshuk 發表於 16-10-18 13:00
因咩事要走先 唔一齊住 叫佢比錢你租個地方住 個工人照顧小朋友加做家務

...

以前有請姐姐的,現在沒有就老公接放學
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎