用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 73|主題: 36707

DEL

大宅

國民生產總值:2945

DEL

王國熱話
離婚後的世界
有冇JM好似我咁好想出軌?
一年前...
Girl\'s Talk

大宅

國民生產總值:2700

年輕人,在人屋簷下,表面上一係咁易都要守下嗰度規矩。鬼叫自己後生未有本事搬走住。拿衫返屋企洗呢啲就啱啦,半夜要講電話都唔好嘈到人吖嘛。要偷偷地,先可以保護到段戀情。冇計喎,有啲咁唔嗅咪氣嘅屋企人。

大宅

國民生產總值:2700

Hotpot-baby 發表於 16-10-16 23:53
年輕人,在人屋簷下,表面上一係咁易都要守下嗰度規矩。鬼叫自己後生未有本事搬走住。拿衫返屋企洗呢啲就啱 ...

*拿衫返屋企洗就「唔啱」啦

公爵府

國民生產總值:28029

22歲比他衰一次!鬧只會更加糟糕

自由太多會令世人失去平衡

男爵府

國民生產總值:5688

回覆樓主:

父母都理唔到,細佬亦唔受理,你祇系佢家姊,可以理倒乜,管倒乜,求神拜佛佢唔好搞出六國大封相,連慮埋同佢一起住D屋企人就得啦

大宅

國民生產總值:2169

引用:+本帖最後由+choiyan05+於+16-10-16+22:37+

原帖由 choiyan05 於 16-10-16 發表

件事好長 我實在唔知點做 希望各位幫下我
依家講咩佢都唔會聽得入耳,咪等佢受吓教訓,先知咩人先啱佢。

wcpcelia    發表於 16-10-18 15:05

大宅

國民生產總值:1497

樓主,你細佬擺到明唔會聽你講,你都做唔到啲咩㗎喎
If you never abandon,I will in life and death

大宅

國民生產總值:4958

動物勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆:求意見, 細佬決意同有另一半的女人一齊

等佢衰一次

大宅

國民生產總值:3213

由得佢,痛過先知咩係唔玩得

子爵府

國民生產總值:12384

回覆樓主:

唔好阻佢
越難越愛
要等,鬥長命

伯爵府

國民生產總值:19849

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 choiyan05 的帖子

你細佬已經22歲....., 你可以講嘅說話已同佢講, 由他吧.

男爵府

國民生產總值:5936

我覺得如果佢地真係愛對方0既,咪祝福佢地囉......
話唔定最後女方真係正式同男朋友分手,同你細佬一齊呢。
就算同個好似背景簡單0既女仔一齊,將來都未必幸福架。
其實我覺得呢啲唔駛咁執著,你細佬自己承擔到就得。
不過攞別人的衫番屋企洗就唔係幾好,就算係普通一個女朋友都唔係幾好,一次半次有原因咁做就話0者,無原因咁做就講唔通。你叫你細佬攞去洗衣舖洗啦。

水晶宮

國民生產總值:53021

回覆樓主:

吾係卦
咁大個人你覺得可以點?

珍珠宮

國民生產總值:35539

樂桃猴年勳章

choiyan05 發表於 16-10-16 22:33
細佬22歲 自從返左呢份工 識左班同事 本來好乖而加成個變晒早係幾 ...

後生仔咪由得佢囉,佢慢慢會知咩事㗎啦...妳要管都管唔嚟,越撳佢就越想試...

另外,其實樓主本身又拍過拖未?妳唔可以將妳嘅睇法強加於妳細佬身上,就算係家人都好,妳只可以俾意見,但拍拖嘅事係妳細佬本人嘅事,就算妳係佢長輩都唔可以管的!

PS:樓主下次可唔可以加返啲標點符號?想睇死人麼!
百花叢裡過,片葉不沾身。

複式洋房

國民生產總值:441

其實你細佬都已經係成年人一個~ 有自己思想諗法,而唔係你甚至你父母既附屬品
咁大個人自己做左D咩,後果都係佢自己承擔返,
你地勸過,接達過關心,又同佢講過可能發生既後果,就放手啦

但又唔使睇死佢一定衰硬既,可能佢地真係真心相愛呢

大宅

國民生產總值:1125

choiyan05 發表於 16-10-16 22:33
細佬22歲 自從返左呢份工 識左班同事 本來好乖而加成個變晒早係幾 ...

唔洗鬧佢。因為越鬧你細佬只會走得越遠。通常長輩家人越係反對,佢地既愛火會越燒越旺,反對只會令你地唔想發生既事繼續發生,仲越黎越離譜。

唔好問佢咁多,同細佬講你大個仔喇,家姐信你搞得掂!

再得閒同佢傾吓細路女學吓唔同野對佢好呀。你對個女仔要認真呀!第日要娶人地就要存錢上進,先可以照顧好自己愛既人同擔起頭家!結婚、買樓、養小朋友既野安排定差唔多咖喇!(記得叫細佬一定要對個女仔同佢個女負責人,唔可以怕困難同責任大就放棄咖!)

別墅

國民生產總值:995

其實有乜問題,都成年人,有自己嘅諗法同選擇。

水晶宮

國民生產總值:72896

咁大個, 佢响出面的事自己負責, 唔好响度同居要早响.

大宅

引用:Quote:choiyan05 發表於 16-10-16 22:33 件

原帖由 wing1388 於 16-10-17 發表
後生仔咪由得佢囉,佢慢慢會知咩事㗎啦...妳要管都管唔嚟,越撳佢就越想試...

另外,其實樓主本身又拍過 ...

我有拍過
多謝你意見 ,唔好意思慣左打字隔格, 唔加標點

wcpcelia    發表於 16-10-18 15:05

大宅

引用:Quote:choiyan05 發表於 16-10-16 22:33 件

原帖由 shannon_fky4186 於 16-10-17 發表
唔洗鬧佢。因為越鬧你細佬只會走得越遠。通常長輩家人越係反對,佢地既愛火會越燒越旺,反對只會令你地唔 ...

我朋友都有咁同我講

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎