夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

choiyan05 發表於 16-10-16 22:33
件事好長 我實在唔知點做 希望各位幫下我
細佬22歲, 自從返左呢份工 識左班同事 ,本來好乖而加成個變晒早 ...

熱戀嘅時候緊係愛情至上,親情咩情通通都要企埋一邊,所以你細佬係寧願同你地關係變差都要個女人,呢啲係冇道理可講。如果佢地唔散,一齊甚至結婚,你父母最終都會接受呢個女人,所以唔好再為呢件事糾纏,佢已經大個,呢刻亦已選擇左,你成日哦佢盞佢同你地愈走愈遠。

複式洋房

細佬又未婚. 第日遇到更好, 唔使叫都可能會變, 而家講咩都唔會聽.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你怕你細佬俾個單親媽媽呃?熱戀期係有異性冇人性,
你都係慳返啖氣。
最重要提你細佬避孕以免奉子成婚。

用戶要求終止服務

22歲唔係12歲喎,咪由得佢跌跌撞撞,人生係要有經歷

大宅

啱啱開始拍拖係咁衝動㗎喇。男仔可能特別硬頸,好似我阿哥咁,次次識親女朋友都女朋友大晒,我阿爸一反對,就好似要同我哋全家反面咁

男爵府

HyperBB 發表於 16-10-24 04:12
啱啱開始拍拖係咁衝動㗎喇。男仔可能特別硬頸,好似我阿哥咁,次次識親女朋友都女朋友大晒,我阿爸一反對, ...

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

由佢,路係自己選擇,應該讓佢承擔選擇後既結果,雖然你同父母痛心但無野可以做

伯爵府

choiyan05 發表於 16-10-24 14:19
尋日個女仔生日 我細佬無返,今早七點先返來我父母當然好唔高興,我媽仲喊
而加我爸打算叫佢搬出去
好煩。 ...

你爸叫佢搬出去想無左個仔?
你同兩老好好傾下喇
你細佬22歲仲細拍下拖又唔係做人世
你地愈逼佢走得愈遠
硬你地試過晒唔得試下軟睇下得唔得
大前題真係唔好趕佢走呀

大宅

回覆樓主:

其實唔返屋企瞓有咩咁大件事?
已經成年,出黎做野,有自己生活

個仔唔返屋企瞓,又唔係做壞事,咁就叫佢搬? 以後唔要個仔拿?
其實世伯伯母擔心咩呢?日頭都可以做好多野,限住個仔返屋企都無咩用。

睇佐成段野,我只係覺得攞女仔啲衫返屋企洗唔係幾好。 其他都係正常年輕人會做既事。

就算係家人,都要尊重佢既選擇。
每個人都有自己既生活方式,點解要強加長輩既諗法比細佬呢?

掉返轉,如果細佬既生活方式打擾到屋企人,就要話佢知。

細佬唔係2歲,放手啦

RAY媽    發表於 16-10-27 15:38

子爵府

引用:件事好長 我實在唔知點做 希望各位幫下我細

原帖由 choiyan05 於 16-10-16 發表

件事好長 我實在唔知點做 希望各位幫下我
依一刻,迷左落去,講乜都聽唔入耳,講過就算,由得佢自由發揮,因為唔到任何人講任何嘢,痴痴迷迷,(暫時)無得救

伯爵府

虎到金來勳章

引用:Quote:HyperBB 發表於 16-10-24 04:12 啱啱

原帖由 choiyan05 於 16-10-24 發表
我諗唔係12歲定22歲羅,亦唔係咁大個唔比去夜街,什至過夜,而係屋企有屋企既規舉,等如市民要守法,而家規米就係由父母定啦,我諗你爸爸唔係要管你細佬,而係想佢當屋企係屋企,唔係酒樓,酒店,淨係食同訓先係度

拍拖米拍羅,佢要搵單親媽又好,有老公又好,結果佢自己承擔就得,大前題係要尊重返父母羅,唔係幾大個既問題,我覺得你爸爸做得岩喎,郁d就唔返屋企訓,咁屋企是什麼呀?指拖都要有譜呀,香港地,有幾大?二,三百的士,一定返到屋企,既然同女朋友咁難捨難離,你爸爸都係成全細佬遮,無錯喎,可能細佬會多謝你爸爸呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 choiyan05 於 16-10-24 發表

原帖由 k_wong7 於 16-10-27 發表
我諗唔係12歲定22歲羅,亦唔係咁大個唔比去夜街,什至過夜,而係屋企有屋企既規舉,等如市民要守法,而家規 ...

男爵府

choiyan05 發表於 16-10-24 14:19
尋日個女仔生日 我細佬無返,今早七點先返來我父母當然好唔高興,我媽仲喊
而加我爸打算叫佢搬出去
好煩。 ...

喊乜鬼呀?

我係你細佬就心諗,都唔化嘅,我依家犯法咩!癡線!

喊係因為一個成年人唔再受老豆老母控制?你唔follow my order, 我就趕你走?

首頁

尾頁

跳至