用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 156|主題: 52579

8w在職孕婦 真係好辛苦

複式洋房

國民生產總值:117

BKXmas勳章

每晚都去3 4次廁所 ,成日急醒
又成日發惡夢,無時無刻都想嘔
今日反工食完飯出去做野,
已經好辛苦想嘔,個胸又痛
個胃又吾舒服,無啦啦俾個客投訴個黑面
真係激死我⋯⋯

洋房

國民生產總值:40

BKXmas勳章

mocham 發表於 16-10-16 22:35
唔好勞氣,雖然工作係重要,但話晒依家都有左BB, 工作上就盡量啦。
如果嘔得勁,可以試下食少少梳打餅(即咸餅乾)都幾work 架

複式洋房

國民生產總值:307

BKXmas勳章

mocham 發表於 16-10-16 22:35

我都係8w,返工反胃到唔想講野,又成日想瞓,我每餐食少少減輕胃負擔,同上司講左有BB,所以會比較明白我唔舒服,同事就唔知,所以有時候都被誤會黑面⋯⋯

複式洋房

BKXmas勳章

cklling 發表於 16-10-16 22:49
唔好勞氣,雖然工作係重要,但話晒依家都有左BB, 工作上就盡量啦。
如果嘔得勁,可以試下食少少梳打餅(即 ...

我吾敢食 怕喉嚨痛
之前喉嚨痛 咳到勁辛苦

複式洋房

BKXmas勳章

Yuki_8866 發表於 16-10-16 23:29
我都係8w,返工反胃到唔想講野,又成日想瞓,我每餐食少少減輕胃負擔,同上司講左有BB,所以會比較明白我 ...

真係好辛苦 食又反胃,吾食又反
頂住頂住咁 又成日都吾夠訓咁
真係吱都笑吾出,仲點對住啲人笑?
諗起個8婆客真係激死我

洋房

國民生產總值:40

BKXmas勳章

mocham 發表於 16-10-16 23:31
我吾敢食 怕喉嚨痛
之前喉嚨痛 咳到勁辛苦
咁一係試下飲檸檬水,我就未去到嘔,但成日頂住頂住,頂到上喉嚨,我就切檸檬片加暖水飲。我先得唔錯,又可以補充維他命C。
不過我建議先去左檸檬皮先再切片,因為連皮浸熱水係會苦架。

水晶宮

國民生產總值:66563

BKXmas勳章

我都覺得懷孕初期好辛苦,如果覺得唔舒服,唯有請假喇。

大宅

國民生產總值:3457

BKXmas勳章

我都覺得辛苦。上次講電話好激氣之後個子宮抽一抽同有點怨痛。即刻sick leave番屋企。

別墅

國民生產總值:656

想生BB熱投 BKXmas勳章

個人好攰又尿頻⋯⋯幸好我只係做文職,坐成日

大宅

國民生產總值:2034

BKXmas勳章

頭3個月係辛苦D, 唔好比D無謂人影響到BB, 唔好勞氣

複式洋房

國民生產總值:253

BKXmas勳章

我頭十四週請左一個月病假 因為真係好唔舒服 刷牙要用好大勇氣 因為刷牙好易嘔 過左14週有返工喇 返工有樣好 可以分散注意力

大宅

國民生產總值:4625

BKXmas勳章

回覆樓主:

我都就快8W, 肚餓想食但反胃作嘔,尿頻。。。夜晚訓唔好,番工勁攰又大壓力,放工又急住番去睇囝,有得揀真係想唔Do...不過發下夢可以。。。

大宅

國民生產總值:2119

BKXmas勳章

我覺得後期辛苦d

別墅

國民生產總值:680

BKXmas勳章

Yuki_8866 發表於 16-10-16 23:29
我都係8w,返工反胃到唔想講野,又成日想瞓,我每餐食少少減輕胃負擔,同上司講左有BB,所以會比較明白我 ...
在同事面前,扮下唔舒服,應該會好d, 唔好死頂。
我試過返工瞓著埋添,真係攰到爆。

複式洋房

國民生產總值:257

BKXmas勳章

係勁眼訓 個腦全日都開唔著咁 一聞到少少味(只要係唔香既味)就想嘔 老細有口氣 尋日同佢開會坐佢隔離 差點係個客面前嘔左出泥
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎