自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,thank you!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

用冰fu

大宅

siuting518 發表於 16-10-16 22:54
如題,thank you!

岩岩撞親用冰敷

wcpcelia    發表於 16-10-17 14:25

珍珠宮

小朋友? 一撞馬上搽牛油, 不會瘀不會起樓。 就算起樓,都會低低層, 萬試萬靈。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

貓頭雀 發表於 16-10-16 23:46
小朋友? 一撞馬上搽牛油, 不會瘀不會起樓。 就算起樓,都會低低層, 萬試萬靈。
...

真係!我試過,好得,但係咪要即時搽先有效架?

男爵府

頭48小時冰敷,之後轉熱敷

伯爵府

我搽去瘀膏

公爵府

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

冷縮熱賬,凍fu

男爵府

...

真係??

真心問,請問知唔知係咩原理? 因為真係第一次聽

大宅

...

我都試過係勁得!牛油好神奇,同朋友講,佢地個樣似笑我係咪鄉下落黎,夾親搽豉油果d人,但真係好得,層樓好矮

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

...

真係未聽過

珍珠宮

sukisa 發表於 16-10-16 23:50
真係!我試過,好得,但係咪要即時搽先有效架?

嗯,即時, 起左樓/ 瘀左,就無乜用了。 反正『發』出來前搽,搽厚少少,就無事了。

小心溶時入眼。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

...
試過牛油真係堅得

這世上有個不變道理,那就是耶穌愛您

珍珠宮

cheapmonster 發表於 16-10-17 08:25
我都試過係勁得!牛油好神奇,同朋友講,佢地個樣似笑我係咪鄉下落黎,夾親搽豉油果d人,但真係 ...

老老實實,第一次聽時,是我女仆親, 街坊老婆婆教我,我心中也有相同諗法。 女仆到壽星公咁,我心情已非常差,當時都無牛油……所以我果次無用。

第二次是仔仔碌落床,就試了。 好勁,不留痕跡 和媽媽會傾開 , 原來老一輩的人大部分都識,同埋幼稚園的常用方法

珍珠宮

阿Be 發表於 16-10-17 08:18
真係??

真心問,請問知唔知係咩原理? 因為真係第一次聽

唔知咩原理 第一次時抱著試下無妨的心態, 因為是食材,最多無效姐, 點都無死
同埋, 我仔有G6PD, 不可亂搽野,咪試下囉。 成功左 盒牛油而家用來守門口,不是食了

男爵府

貓頭雀 發表於 16-10-17 10:34
唔知咩原理 第一次時抱著試下無妨的心態, 因為是食材,最多無效姐, 點都無死
同埋, 我仔有 ...

什麼牌子牛油?謝謝

珍珠宮

eleven123 發表於 16-10-17 10:39
什麼牌子牛油?謝謝

我用花嘜咋,因為果時屋企有花嘜

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆:貓頭雀 的帖子

又學到嘢

首頁

尾頁

跳至