用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

本地旅遊 今日: 0|主題: 7117

塔門親子遊~牛牛搶飯團

大宅

國民生產總值:1924

尋日一家三口去塔門野餐,阿女得2歲半,最擔心廁所問題,所以用番拉拉褲。入到北潭涌再轉既士入黃石碼頭,交通算方便,巴士都幾多人,抱住阿女要企車頭位置,去到青年營舍附近,落左6成人,我地就有位坐。
最可怕既事件就發生係塔門草地....
有隻黃牛轉走入新黎營裡面搶野食,可以用猖狂黎形容,我地好開心開餐食飯團,呢隻牛走埋黎,愚蠢既我唔覺得牛會食我地d食物架,佢應該係食草既 ,咁大隻牛走入黎麵包超人帳篷搵個飯盒,佢間開左我同阿女,本能反應將盒食物遞出去,引佢走,阿囡嚇到大喊,話牛牛食晒d飯團,蝦佢。 幸好附近營友引開佢,佢食完人地d野,又想再黎搵過,今次老公拍下水樽,嚇一嚇佢唔過黎,轉頭見佢到其他營友既3包蝦條,自己咬爛包裝,食完再搵睇袋有無食物。
成場得呢隻牛牛係咁,其他係食草既

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
知道老細之前想大肚個陣炒我, 大家會繼續...
阿女反小一先覺得雙職家庭係「白無」!
24小時whatsapp, email, wechat
有冇自僱或家工作嘅媽咪?

珍珠宮

國民生產總值:32775

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

塔門.D 牛已經織入營度搵食物...
主要都係因為人地餵得多..

BTW... 純好奇... 點解搭的士去北潭涌上車既?
去西貢碼頭 或者 鑽石山都有巴士直入黃石?
或者大學有船到塔門..

大宅

sweeticandy 發表於 16-10-17 09:00
塔門.D 牛已經織入營度搵食物...
主要都係因為人地餵得多..

泊車唔駛錢,所以停係北潭涌轉巴士

珍珠宮

國民生產總值:32775

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

fuekic1234 發表於 16-10-17 09:03
IC.. 明白..

大宅

fuekic1234 發表於 16-10-17 09:03

無咩人提話塔門牛牛會咁樣,雖然佢好純,只係為食,提提下大家,天真的我以為牛只食草,當該無理牛牛行埋黎,未及時抱走個女,嚇親佢,攪到佢唔敢玩,扭住叫走,坐左大半個鐘就執野走,野餐變左去士多食tea

男爵府

國民生產總值:6284

大宅

國民生產總值:4229

fuekic1234 發表於 16-10-16 23:06

我果次去都冇咁倡狂,不過見d呀叔搵樹技打佢地我就火黎,話佢,係妳入侵佢地嘅領土妳仲搵嘢打佢,佢先收手。
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

大宅

DEVILY 發表於 16-10-21 21:53
我果次去都冇咁倡狂,不過見d呀叔搵樹技打佢地我就火黎,話佢,係妳入侵佢地嘅領土妳仲搵嘢打佢,佢先收手 ...

我個次都有後生仔搵野掉隻牛,我都叫佢停手,嚇下佢咪算,點傷要掉佢
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎