用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 266|主題: 49077

安胎藥(UTROGESTAN 100MG)

大宅

國民生產總值:1234

好媽媽勳章 畀面勳章

早幾日同大家講過我流啡, 醫生開了安胎藥(UTROGESTAN 100MG)
早晚一次, 要食10日, 有無孕媽食左唔舒服?

我由星期三食, 係突然昨日下午好暈之外, 最近又無咩反應....

亦無再見流血狀況

大宅

國民生產總值:2643

prettycutemama 發表於 16-10-16 23:07
早幾日同大家講過我流啡, 醫生開了安胎藥(UTROGESTAN 100MG)

未試過唔舒服 ,食完冇再流我同老公不知幾開心(之前一落街就流啡)

子爵府

國民生產總值:12640

食好易暈同嘔
可以打去問醫生是否可以轉到塞陰導, 效果一樣但負作用可以大減

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 Jenny_lau 的帖子

請問你食幾多日?
我而家食左5日啦, 但明天又要去睇中醫.....

4日無出過街, 有D緊張

大宅

國民生產總值:2643

prettycutemama 發表於 16-10-16 23:26

請問你食幾多日?

印象中醫生開左1星期,連續食,但頭幾日已經見效了

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

謝謝 !!

男爵府

國民生產總值:9782

我早午晚食一粒,食足3個月。有試過暈,但嘔居多。

複式洋房

國民生產總值:299

E生叫我塞下體去到三個月,期間無副作用

大宅

國民生產總值:2789

prettycutemama 發表於 16-10-16 23:07

我試過暈到入左醫院,但我堅持食足三個月,仲要早午晚每次兩粒,因為我得來不易,唔想無左,我仲加打安胎針至十二週,依家三十七週啦,仲有六日就生,你加油呀!

大宅

國民生產總值:1049

回覆樓主:

我流血好似m 咁兩日。 都係食左安胎藥。食左5日 而家冇流。
咁係唔係有機會代表之前黄體不足而作小產?

而家冇再流血。 但就好多分秘(透明)的。 係唔係正常?
都驚bb已經冇左。 要等一星期後先再照

複式洋房

國民生產總值:285

sarahyou 發表於 16-10-17 08:16
我流血好似m 咁兩日。 都係食左安胎藥。食左5日 而家冇流。
咁係唔係有機會代表之前黄體不足而作小產?

妳幾多週呀?
我7W開始流啡,都係食緊安胎藥,醫生叫我一星期後覆診!

大宅

國民生產總值:1049

babybabychan 發表於 16-10-18 00:59
妳幾多週呀?
我7W開始流啡,都係食緊安胎藥,醫生叫我一星期後覆診!

開始流血係6週多d 。 最慘係依家冇流但唔知佢其實係唔係到

侯爵府

國民生產總值:20543

回覆樓主:

我4週幾流啡食過4盒,無不適
不過醫生有寫副作用會暈/嘔,反應因人而異

而家35週了

大宅

國民生產總值:4033

ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章

我無暈無嘔,反而係肚痾,仲要係即刻沖去果種攪肚痾醫生話好小聽人講話會甘,但我萬試萬靈

大宅

國民生產總值:1053

食左勁暈…因要你bed rest

複式洋房

國民生產總值:174

kaihang 發表於 16-10-17 01:23
我試過暈到入左醫院,但我堅持食足三個月,仲要早午晚每次兩粒,因為我得來不易,唔想無左,我仲加打安胎 ...

請問你睇邊個醫生有安胎針打呀?

大宅

國民生產總值:2789

yyywah 發表於 16-10-18 14:58
請問你睇邊個醫生有安胎針打呀?

荃灣鄧錫英,佢好full,你要同姑娘講你留啡好多,叫佢幫手比個位你睇

複式洋房

國民生產總值:473

我星期一二開始每日抹到1次淺啡,星期二零晨少m痛起身抹到少血水,星期三睇西醫開左呢隻安胎比我,今日第2日食有想嘔,好眼瞓,全日都仲抹到淺啡水,唔知食幾耐先無,你食左幾多日就無啡?

複式洋房

國民生產總值:214

我都食緊,醫生話要空肚食,早晚一粒,食完真係暈得一陣陣,仲好想嘔!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎