用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 50|主題: 117388

[澳門] 兩日一夜如何分配

複式洋房

國民生產總值:208

打算兩大兩小(3,6歲)去澳門,住新豪影匯,第一日11点船去氹仔, 請問去那裏食lunch, 三点check in,之後就未想到去邊? 套票唔包早餐,請問去那裏食早餐好?之後打算check out後去科學館,又想問搭什麼車去?打算食完lunch先入場,請問去那裏食?
太多問題,希望有人可解答,提供經濟抵食的地方

王國熱話
孖B幾周出世 & 幾重 ?
私院孖b開刀
2017 孖胎媽媽?
孖b真的要請2個工人嗎?

大宅

國民生產總值:2549

回覆樓主:

出入坐的士方便又簡單

別墅

國民生產總值:518

mickeybaby88 發表於 16-10-17 00:18
打算兩大兩小(3,6歲)去澳門,住新豪影匯,第一日11点船去氹仔, 請問去那裏食lunch, 三点check in,之後就未 ...

可以去大陸譚滑草埸,免費的,3-6age可以玩,食嘢方面澳門普遍都比香港貴

別墅

國民生產總值:518

Linglingjoey 發表於 16-10-17 02:28
可以去大陸譚滑草埸,免費的,3-6age可以玩,食嘢方面澳門普遍都比香港貴

打錯係"大潭山"
親子好去處- 【滑草場任玩滑草體驗】 [費用全免]
由於香港無滑草場, 我哋去澳門另一個重點就係帶兩兄弟去滑草
呢篇blog 比較左"大潭山滑草場vs 黑沙水庫郊野公園滑草場",去邊個好?
仲有溫馨提示連【地圖/交通】教埋大家點去~
除左滑草,仲推介玩埋D 咩?
呢度真係啱晒一家大細去玩架. 大人小朋友都會玩到超級開心
http://www.mandyvincent.com/2016/03/Macau-Free-Skiing-GrassSkating-Playground-LocationMap.html
#親子好去處 #澳門 #滑草場 #滑草 #大潭山 #親子自由行 國皇之家生活事

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:39

複式洋房

Linglingjoey 發表於 16-10-17 02:34
打錯係"大潭山"
親子好去處- 【滑草場任玩滑草體驗】 [費用全免]
由於香港無滑草場, 我哋去澳門另一個重點 ...

謝謝,請問新濠影匯附近有乜食(較經濟),另外,酒店唔包早餐,自己可以去那裏食?

複式洋房

回覆樓主:

up

子爵府

國民生產總值:14234

環保接龍勳章

如果唔想一早周圍揾早餐食, 我見新濠影匯都有個foodcourt, 上一層有M記.

如果酒店唔包早餐, 我通常去官也街果邊食, 不過都唔係特別平, 兩個人, 兩杯野飲, 兩個豬扖公仔面, 一件多士$92.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎