用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 431|主題: 243071

中國移動大中華plan

別墅

國民生產總值:709

本身用緊數碼x,但上網愈來愈唔穩定,又就到期。見到中國移x出左個大中華plan好似好抵,可以中港澳台4個地方上網,想請問有冇人用過?想知係澳門收得好冇?

王國熱話
bb係咪可以食洋蔥?
仔仔8個月喇,超為食!加固分享!
白汁洋蔥栗米三文魚字母粉
免治牛肉,免治豬肉,13個月的bb吃,d肉質...

大宅

國民生產總值:1049

ms.eva 發表於 16-10-17 00:21
本身用緊數碼x,但上網愈來愈唔穩定,又就到期。見到中國移x出左個大中華plan好似好抵,可以中港澳台4個地方 ...

其他地方唔知,只知香港已經收得好差,不論上網及電話都好差!

wcpcelia    發表於 16-10-17 14:20

別墅

K37 發表於 16-10-17 01:18

都有聽聞收得麻麻。
見佢包埋澳門,我間中都會要過澳門做野,諗住會方便啲 考慮轉唔轉

男爵府

國民生產總值:7562

K37 發表於 16-10-17 01:18

我剛由數碼通轉左去11月生效。

翡翠宮

國民生產總值:93898

引用:Quote:ms.eva 發表於 16-10-17 00:21 本身

原帖由 K37 於 16-10-17 發表
係香港愈來愈差4g 成日都收唔到激死。

瑪瑙宮

國民生產總值:127995

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

回覆:中國移動大中華plan

香港間唔中上網好慢上次上大陸用,間唔中無訴號,相反我老公部三叔全情收爆4g在大陸

別墅

anlywan 發表於 16-10-17 12:09
我剛由數碼通轉左去11月生效。

數碼x續約都236+18,同大中華差30幾蚊,所以我都考慮緊

大宅

國民生產總值:1625

上網OK, 語音超差
但家陣上網多過傾電話
OK LA

伯爵府

國民生產總值:17959

我有2個no, 一個smartxx, 一個中國xx, 我覺得smartxxx勁唔掂喎, 成日收唔到訊號喎

男爵府

國民生產總值:9341

引用:我有2個no, 一個smartxx, 一個中國xx, 我

原帖由 Sand8148 於 16-10-17 發表
我有2個no, 一個smartxx, 一個中國xx, 我覺得smartxxx勁唔掂喎, 成日收唔到訊號喎 ...
Smartone都5平喎。

男爵府

國民生產總值:7562

Sand8148 發表於 16-10-17 16:05
我有2個no, 一個smartxx, 一個中國xx, 我覺得smartxxx勁唔掂喎, 成日收唔到訊號喎 ...

我就覺佢以架差過以前。心動中國移動有3地數據共用。就想試。我同數碼通講我續左佢先發信息俾我。話我是特選客戶,join番6GB就298加18。可有一部咖啡機或1000萬0卷。但打來幾次都冇講。以架先話俾。

大宅

國民生產總值:1697

中移動地鐵收得勁差,其他地方冇問題

別墅

anlywan 發表於 16-10-18 08:44
我就覺佢以架差過以前。心動中國移動有3地數據共用。就想試。我同數碼通講我續左佢先發信息俾我。話我是特 ...

上2星期佢地打黎叫我續約25x +18, 我前2日打上去問236+18, 好似海鮮價咁
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎