自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前電視做已經覺得好睇,最近係mytv super重溫返仍覺得好有趣味,近年來來去去都係飲食同旅遊節目,雖然都好睇,但睇多都厭。反而想睇返哩類輕輕鬆鬆認識歷史嘅節目,又可以吸收少少智識。

珍珠宮

Powerwinter 發表於 16-10-17 00:51
之前電視做已經覺得好睇,最近係mytv super重溫返仍覺得好有趣味,近年來來去去都係飲食同旅遊節目,雖然都 ...

好睇好笑。我仔女都好鍾意

星期六下午重播

伯爵府

回覆樓主:

睇呢套先知張美妮原來可以做得咁放,好搞笑

Chirley    發表於 16-10-17 11:24
wcpcelia    發表於 16-10-17 09:41

公爵府

回覆樓主:

我都有睇 ,最記得 鵰蟬 原來唔係指一個人

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

複式洋房

yiu_mimi 發表於 16-10-17 01:31
好睇好笑。我仔女都好鍾意

星期六下午重播

輕輕鬆鬆咁,同時又吸引到小朋友對歷史有興趣

複式洋房

fionstone 發表於 16-10-17 02:52
睇呢套先知張美妮原來可以做得咁放,好搞笑

仲有煒哥演慈hey,6號演小李子都好生鬼;

Chirley    發表於 16-10-17 11:24

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

Powerwinter 發表於 16-10-17 10:30
仲有煒哥演慈hey,6號演小李子都好生鬼;
我記得煒哥版慈禧呀
除左mytv super之外係咪冇得睇啦?

男爵府

好睇
:-D

複式洋房

咬香口膠 發表於 16-10-17 10:54
我記得煒哥版慈禧呀
除左mytv super之外係咪冇得睇啦?

有jm話星期六下午有重播

水晶宮

我之前都有睇呢套, 輕輕鬆鬆搞笑咁講下歷史,
仲有一直誤會佢既陳世美...
其實TVB做多D呢類輕鬆又學到野既綜藝小品咪幾好

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

Powerwinter 發表於 16-10-17 11:22
有jm話星期六下午有重播
多謝報料~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我囡好中意睇

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

好睇呀

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Powerwinter 發表於 16-10-17 00:51
之前電視做已經覺得好睇,最近係mytv super重溫返仍覺得好有趣味,近年來來去去都係飲食同旅遊節目,雖然都 ...
係... 星期六下午翻播我都有睇笑C我.....
飲食節目又唔使佢地自己諗.. 係煮個人諗做小好多嘢...
但係一講常識, 歷史要做好多資料搜集唔錯得..... 花既時
間係好多...

所以成日都話佢地 hea 九點半晚晚都係播戲....做小好多嘢..
唔使整節目出黎比人睇.....

珍珠宮

Love and Kindness are never wasted.

大宅

聽落唔錯,等我搵搵黎睇先

複式洋房

catjeffcat 發表於 16-10-17 11:56
係... 星期六下午翻播我都有睇笑C我.....
飲食節目又唔使佢地自己諗.. 係煮個人諗做小好多嘢...
但係一講常 ...

無錯,而家仲要連7點都播劇想睇多啲資訊性節目都冇。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Powerwinter 發表於 16-10-17 13:43
無錯,而家仲要連7點都播劇想睇多啲資訊性節目都冇。
係.... 所以只有轉台.....

伯爵府

重播有睇,好好笑!學到真假歷史!

首頁

尾頁

跳至