用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

嬰兒醫護 今日: 3|主題: 75200

好驚

大宅

國民生產總值:4466

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

之前我仔仔因為甲型流感而高燒抽筋,今日去海洋公園玩,由出門到達海洋公園時,玩左一間鬼屋同南瓜村都冇事,仲好開心咁睇雪狐,之後排隊玩激流,我同仔仔係一邊等家人,我摸一摸佢就覺得發燒,之後我帶仔仔去醫療室一涼體溫40.1C,嚇到我即刻番屋企,個一刻我成個人好驚,好怕佢又抽筋,小朋友突然發病真係好可怕

王國熱話
被lock file 求救
想學自己整網店
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
請教電腦達人, 想買NOTEBOOK, 應該睇D 乜?

大宅

國民生產總值:1700

我係兩個小朋友的媽媽,非常明白你心情,我仔係藥煲,成日病,次次都大大鑊,但要明白做媽媽一定要堅強(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji),呢D係成長既過程,希望你小朋友快D好返,加油

複式洋房

國民生產總值:106

queenie814 發表於 16-10-17 02:02
之前我仔仔因為甲型流感而高燒抽筋,今日去海洋公園玩,由出門到達海洋公園時,玩左一間鬼屋同南瓜村都冇事,仲 ...

點解係返屋企而唔係去睇醫生嘅?

男爵府

國民生產總值:5825

queenie814 發表於 16-10-17 02:02
之前我仔仔因為甲型流感而高燒抽筋,今日去海洋公園玩,由出門到達海洋公園時,玩左一間鬼屋同南瓜村都冇事,仲 ...

完全明白

男爵府

國民生產總值:5825

koonma 發表於 16-10-17 02:38
我係兩個小朋友的媽媽,非常明白你心情,我仔係藥煲,成日病,次次都大大鑊,但要明白做媽媽一定要堅強(emo ...

我仔四歲六次大病入院,試過抽根。仲之佢一咳我巳好驚佢發燒。因為佢好容易over 40.5度,41.3都兩次,41.6一次。明明兩個仔一齊手足口同一種菌,大仔40.6,细仔38.5喳。大仔連普通腸胃炎都41度住院。
所以次次小小燒,37.5我巳經不停check住。好似神經病咁,半個鐘一個鐘do一次耳仔。有時念起都覺得好辛苦好緊張,但冇辦法,因為如果42度就燒壞腦架。我唔勁check住點得呀!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

唉,我都怕到幾個字就測體溫,一check到仲發燒就不停抺身

大宅

回覆 monchhichijoyce 的帖子

因為由海洋公園醫療室佢比左冰袋我,我一路幫仔仔用毛巾抺身,到返到元朗時佢只係輕微燒,當時佢冇抽筋,所以我就想返屋企比左退燒藥佢食先,再幫佢沖個涼幫佢降溫,因為去急症都會等好耐,所以我返屋企先

別墅

國民生產總值:661

queenie814 發表於 16-10-18 02:02
回覆 monchhichijoyce 的帖子

因為由海洋公園醫療室佢比左冰袋我,我一路幫仔仔用毛巾抺身,到返到元朗時佢 ...

其實會唔會係玩到好熱而體溫上升咋!

大宅

回覆 daphnetungtung 的帖子

一來個日真係好熱,二來仔仔返到屋企後一路食住退燒藥,一路抺身都第2日,第3日先退燒,退完燒之後就有咳
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎